18 gyerekkori fotó hírhedt gonosztevőkről, diktátorokról és sorozatgyilkosokról

gonosztevok

Kegyetlen diktátorok és gonosztevők gyerekkori képeit látva nehéz elhinni, hogy végül milyen borzalmas dolgokat tettek az emberekkel és a társasalommal. A következőkben 18 ilyen hírhedt ember gyerekkori fotóját ismerhetjük meg, természetesen a teljesség igénye nélkül. Életüket vagy tetteiket egy tárgyilagos, rövid leírásban gyűjtöttük össze, nem kitérve több részletre, de a legtöbb személyről többet megtudhatsz a Wikipedia adott oldalán.

Heinrich Himmler

Heinrich Himmler

Heinrich Luitpold Himmler a nemzetiszocialista Németország politikusa, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt magas rangú vezére, az SS vezetője. A második világháború alatt a Harmadik Birodalom második legbefolyásosabb embere volt Hitler után. Az összes rendőrségi és biztonsági erő, beleértve a Gestapót is, az ő irányítása alatt állt. Mint a koncentrációs táborok, a haláltáborok és a bevetési csoportok felügyelőjét, Himmlert körülbelül 5,5-6 millió zsidó, több mint kétszázezer roma, kétmillió szovjet hadifogoly, kétmillió lengyel és több százezer kommunista, homoszexuális, valamint fizikailag és mentálisan sérült ember haláláért terhelte volna felelősség, de a felelősségre vonás elől öngyilkosságba menekült. (wiki)

Heinrich Himmler

Oszáma bin Láden

Oszama bin Laden

Oszáma bin Láden szaúd-arábiai militáns iszlamista, az al-Káida terrorszervezet egyik alapítója. 1996-ban és 1998-ban fetváiban felszólította a muzulmánokat, hogy addig öljenek meg amerikai egyesült államokbeli és a vele szövetséges országokból származó civileket és katonákat, amíg azok vissza nem vonják támogatásukat Izraeltől és ki nem vonulnak az általuk megszállt iszlám országokból. Az al-Káida vezetőjeként számtalan terrorakció fűződik a nevéhez. Ő állt az Egyesült Államok ellen elkövetett, 2976 áldozatot követelő 2001. szeptember 11-ei terrortámadások hátterében. (wiki)

Oszama bin Laden

Gary Ridgway

Gary Ridgway

Gary Ridgway autófényező 17 éven át gyilkolta a nőket, főleg a társadalom peremén élő prostituáltakat, drogosokat és hazulról elszökött lányokat, miután megerőszakolta őket a házában vagy a teherautójában. A Green River-i gyilkosként emlegették a Seattle déli részét rettegésben tartó sorozatgyilkost, mivel áldozatai többségét a folyóba dobta, vagy annak mentén rejtette el. 49 gyilkosságot vallott be az Egyesült Államok történetének egyik legtöbb emberéletet kioltó sorozatgyilkosa, aki már 48-szoros életfogytiglani büntetését tölti a Washington állambeli Walla Walla börtönben.

Gary Ridgway

Charles Manson

Charles Manson

Charles Milles Manson, ismertebb nevén Charles Manson, amerikai bűnöző, és énekes-zenész akit többek közt az 1960-as években elkövetett Tate-LaBianca gyilkosságok kiterveléséért ítéltek el. Manson valódi pszichopata, magát Krisztus és a Sátán megtestesülésének vélte. Az 1960-as évek végén lett egy hippipünkösdista csoport vezetője és az élén több brutális gyilkosság kitervelője. A Manson Család nevű csoport gyilkolta meg többek közt Sharon Tate filmszínésznőt, Roman Polański filmrendező feleségét nyolc és fél hónapos terhesen. Az Egyesült Államok folklórjában a gonosz egyik megszemélyesítője. (wiki)

Charles Manson

Joszif Sztálin

Joszif Sztálin

A világtörténelem legnagyobb jelentőségű és legnegatívabb megítélésű vezetői közé tartozik. A Lenin által létrehozott proletárdiktatúra annak halála utáni kollektív vezetőségének egyik meghatározó tagja, majd a diktatúra egyszemélyi vezetője lett a Szovjetunióban. Uralma alatt folytatódott valamennyi ellenzéki mozgalom működésének tiltása, tagjaik üldözése, sokak kivégzése, a Szovjetunióban és a második világháborúban általuk elfoglalt országokban. Nevéhez fűződik a világ legnagyobb megsemmisítőtábor-rendszerének, a Lenin által létrehozott Gulagnak a kiterjesztése. (wiki)

Joszif Sztálin

John Wayne Gacy

John Wayne Gacy

John Wayne Gacy a „gyilkos bohóc”, amerikai sorozatgyilkos, akit 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el, majd végeztek ki. Gyilkosságait 1972 és 1978 között követte el. 27 holttestet a férfi pincéjében, a többit a közeli folyóban találták meg. 7 áldozatának kiléte a mai napig nem tisztázott. Gacy ügyének tárgyalását követően az esküdtszék méreginjekció általi halálra ítélte. 14 évet töltött a siralomházban, majd 1994-es kivégzése után Dr. Helen Morrison megvizsgálta az agyát, de semmiféle rendellenességet nem talált. Elmondása szerint Gacyre nem illik egyetlen személyiségprofil sem, valószínűleg sosem tudjuk meg, mi volt tetteinek pszichológiai indítéka.(wiki)

John Wayne Gacy

Anders Breivik

Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik egy szélsőjobboldali nézeteket valló norvég terrorista és tömeggyilkos, aki 2011-ben Norvégiában 77 embert gyilkolt meg.  2011. július 22-én előbb Oslóban egy autóba rejtett pokolgépet robbantott fel, melynek következtében nyolc ember vesztette életét, majd két órával később rendőregyenruhában a merénylő áthajózott Utøya szigetére, ahol válogatás nélkül kezdte agyonlőni a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborozóit, főleg tizenéveseket. A késlekedő rendőröknek azonnal megadta magát. A lehető legsúlyosabb börtönbüntetést kapta, 21 évet, mivel beszámíthatónak találták. A norvég törvények értelmében maximum 21 évnyi letöltendő büntetésre ítélhető valaki. (wiki)

Anders Behring Breivik

Adolf Hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler osztrák születésű német politikus, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt vezetője, kancellár 1933-tól és Führer elnevezéssel diktátor 1934-től 1945-ös haláláig. Hatalmának csúcspontján hadserege ellenőrzése alatt tartotta az európai kontinens nagy részét, de a szövetséges hatalmak túlerejével szemben azonban már csak idő kérdése volt a bukása. A második világháború végén, a szovjet Vörös Hadsereg által körbevett berlini föld alatti bunkerében öngyilkos lett. (wiki)

Adolf Hitler

Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer

Jeffrey Lionel Dahmer amerikai sorozatgyilkos, akit 17 férfi és fiú megölése miatt ítéltek el. Áldozatai közül legtöbb afrikai és ázsiai származású volt. Gyilkosságai során több hátborzongató és beteges dolgot is véghezvitt: nemi erőszak, kínzás, feldarabolás, nekrofilia, kannibalizmus. 1994. november 28-án Dahmert a Columbiai Büntetésvégrehajtási Intézetben egy rabtársa, Christopher Scarver vasrúddal agyonverte.

Jeffrey Dahmer

Emperor Shōwa (Hirohito)

Emperor Shōwa (Hirohito)

Hirohito Japán 124. császára volt 1926 és 1989 között. Hirohito uralkodása alatt az országnak sok konfliktusa volt Kínával, ez előbb Mandzsúria japán megszállásában, utóbb pedig a második kínai–japán háborúban teljesedett ki. A második világháborúban Japán szövetséget kötött Németországgal és Olaszországgal, ezzel megalapítva a Róma–Berlin–Tokió-tengelyt. 1944-ben a Japán Császári Haditengerészet különleges tengerészrepülő alakulatokat hozott létre azzal a céllal, hogy öngyilkos akciókban semmisítsék meg a nyugati szövetségesek hadihajóit a csendes-óceáni hadszíntéren. Sokan a második világháború alatt Kínában, Tajvanon, Koreában és Délkelet-Ázsiában Hirohitót Ázsia Hitlerjének tartották. (wiki)

Emperor Shōwa (Hirohito)

Szaddám Huszein

Emperor Shōwa (Hirohito)

Szaddám Huszein egykori iraki elnök és diktátor volt 1979-től 2003-ig. Az Amerikai Egyesült Államok politikai atmoszférája a 2001. szeptember 11-i, több ezer áldozatot követelő merénylet után a neokonzervatív frakció befolyása alá került. 2002 januárjában az USA akkori elnöke, George W. Bush ismertette az általa kigondolt „gonosz tengelyét”, amely Iránból, Észak-Koreából és Irakból állt, vádolva az iraki rezsimet azzal, hogy „lépfenét, ideggázt és atomfegyvereket fejleszt már egy évtizede”, valamint hogy „büszkélkedik Amerika-ellenességével, és a terror támogatásával”. Noha a későbbiekben a vádak többsége koholtnak bizonyult, Bush elnök alig leplezetten kimondta Szaddám eltávolítására irányuló szándékát. Az amerikai invázió megindítása után, 2003. március 20. után teljesen összeomlott az iraki hadsereg és kormány. Április elejére az Egyesült Államok és szövetségeseinek haderői Irak területének nagy részét elfoglalták, Szaddám hatalmát megdöntötték. (wiki)

Emperor Shōwa (Hirohito)

Bassár el-Aszad

Bassár el-Aszad

Bassár el-Aszad 2000 óta Szíria elnöke, az 1971-től haláláig szintén elnöki hivatalt betöltő Háfez el-Aszad fia és utódja. Apja halála után a szavazatok 97,2%-ával az elhunyt elnök fiát választották Szíria államfőjévé. A hétéves ciklus lejárta után, 2007-ben ismét hasonló arányban választották elnökké. 2011 januárjában az észak-afrikai arab forradalmakat követve Szíriában is megmozdulások kezdődtek a diktatúra, az emberi jogok folyamatos megsértése ellen. A hatalom erőszakosan lépett fel a demonstrálókkal szemben, a tüntetések elfajultak. Márciustól el-Aszad rendfenntartó erői éles lőszerrel tüzeltek a tiltakozókra, több száz embert megöltek, majd az ellenzék és a kormányerők közötti harc annyira kiszélesedett, hogy az a szíriai polgárháborúi kialakulásához vezetett. (wiki)

Bassár el-Aszad

Ted Bundy

Ted Bundy

Theodore Robert ‘Ted’ Bundy Az USA leghírhedtebb sorozatgyilkosainak egyike. 1974 és 1978 között fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az Amerikai Egyesült Államokban.  Több mint tíz évnyi tagadás után, Bundy végül is 30 nő meggyilkolását ismerte be, de az áldozatok valódi száma a mai napig rejtély. Általában agyonverte, máskor megfojtotta a védtelen nőket. Mindemellett nekrofiliával is gyanúsították. Brutalitása ellenére általában művelt és vonzó férfiként írták le. Barátai és ismerősei úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira.(wiki)

Ted Bundy

Kim Dzsong Il

Kim Dzsong Il

Kim Dzsong il, észak-koreai politikus, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság legfelsőbb vezetője volt. Apját, az 1994-ben elhunyt Kim Ir Szent követte az ország élén. A Szovjetunió felbomlásával és Kína nyitásával a piacgazdaság felé Észak-Korea külföldi piaca lényegesen lecsökkent. Ezen negatív hatásokat tovább erősítették az 1990-es évek aszályos esztendői és a fellépő jelentős trágyahiány, aminek eredményeképp az egy főre jutó ételadag mennyisége az egészséges minimum alá csökkent. Az országot sújtó éhezés 600 000-3 500 000 ember halálával járt a ’90-es évek során. A nehéz gazdasági körülmények ellenére Észak-Korea továbbra is kitartott a tervgazdálkodási modellje mellett. Kim Dzsong il folytatta Kim Ir Szen törekvéseit az önellátás kialakítására. Egyes források szerint valutahamisítással és kábítószer-kereskedelemmel próbálták növelni az állami bevételeket.

Kim Dzsong Il

Benito Mussolini

Benito Mussolini

Benito Amilcare Andrea Mussolini olasz fasiszta politikus, Olaszország diktátori hatalmú miniszterelnöke 1922 és 1943 között, 1943 és 1945 között a nemzetiszocialista Németország által fenntartott bábállam, az inkább Salói Köztársaság néven ismert Olasz Szociális Köztársaság miniszterelnöke. A német–olasz erők észak-olaszországi végleges veresége után, 1945. április 25-én este megpróbált Milánóból észak felé elmenekülni, ám 27-én a partizánok a Comói-tó melletti Dongóban elfogták. Másnap szeretőjével, Claretta Petaccival együtt agyonlőtték, majd a milánói Piazzale Loreto téren, egy Esso benzinkút tetőszerkezetén fejjel lefelé fölakasztva, az olaszok bosszújának tették ki őket. (wiki)

Benito Mussolini

Alexander Pichushkin

Alexander Pichushkin

A sakktáblás gyilkos néven ismert Alexander Pichushkinnak legalább 52 áldozata volt. A “Sakktáblás Gyilkos” nevet azért kapta, mert az volt az életcélja, hogy annyi embert öljön meg, ahány négyzet van a sakktáblán, vagyis szám szerint 64-et. Nem tudni pontosan, hogy mennyit sikerült megvalósítania ördögi tervéből, de Oroszországban 52 különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolták, holott a férfi a nyomozás során azt vallotta, hogy 63 embert ölt meg 1992 és 2006 között, míg a szakértők 53 és 90 közé teszik az áldozatainak a számát.

Alexander Pichushkin

Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceaușescu román kommunista politikus, a Román Kommunista Párt vezetőjeként Románia diktátora volt 1965-től 1989-es kivégzéséig. 1989 decemberében néhány nap alatt az egész ország felkelt a kommunista rezsim és személyesen Ceaușescu ellen. A diktátor december 21-ére tömeggyűlést szervezett a fővárosban saját támogatására. Az elnöki palota erkélyéről szónokolt, amikor a több százezres tömeg váratlanul a diktatúrája elleni tüntetéssé változtatta az eseményt. A korábban mindenható diktátor hatalma órák alatt semmivé foszlott, a forradalom oldalára átállt hadsereg elfogta és a helyi laktanyába szállította feleségével. Rögtönítélő bíróság előtt december 25-én a katonai ügyészség népirtás bűntette, államhatalom aláásásának bűntette, felforgatás bűntette, állambiztonság veszélyeztetése céljából elkövetett ipari létesítmények megsemmisítése bűntette és a nemzetgazdaság lerombolása bűntette elkövetésével vádolta meg. Az öttagú bírói tanács halálra ítélte, és az ítéletet azonnal végre is hajtották az épület udvarán. (wiki)

Nicolae Ceausescu

Pablo Escobar

Pablo Escobar

Az 1949-ben született Pablo Emilio Escobar Gaviria hírhedt bűnöző és drogbáró volt Dél-Amerikában, Kolumbiában. 1993-as halálig  mérhetetlen vagyont halmozott fel főképp kokaintermesztésből és kereskedelemből. Drogbizniszeiből olyan gazdag lett, hogy a Forbes szerint 1989-ben a világ 10. leggazdagabb emberének számított a 30 milliárd dolláros vagyonával. A világ kokainkereskedelmének a 80 százaléka az ő kezében volt. Az egyik vezető “verőlegénye” szerint csak a nyolcvanas években több mint 3,000 embert öletett meg. Civileket, rendőröket, bírókat, politikusokat, versenytársak egyaránt. A kolumbiai dzsungelek mélyén épített laborokban a szakértők szerint naponta 15 tonna kokaint állítottak elő. 1993-ban a rendőrség speciális egysége végzett vele.

Pablo Escobar


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!