Zambia betiltja a nagymacskák vadászatát

ZambiaA világ legnagyobb nemzeti parkja. betiltotta a veszélyeztetettA kihalás szélén áll a világ legritkább és legkisebb delfinje. nagymacskák, köztük az oroszlánokAfrika egyes régióiban a kihalás veszélye fenyegeti az oroszlánokat. és leopárdok vadászatát, mivel természetvédelmi területeinek turistaforgalma jóval jövedelmezőbbnek bizonyult a sportvadászatnál – jelentette be a dél-afrikai ország turisztikai minisztere. Sylvia Masebo szerint a nagymacskák száma egyébként is túlságosan alacsony a fenntartható vadászathoz. A turisták azért mennek Zambiába, hogy oroszlánokat lássanak, így ha elveszítik ezeket az állatokat, akkor megölik a turizmust. A szafarivadászatból befolyó évi hárommillió dollár (667 millió forint) nem éri meg a helyi vadállományTörpeelefántok pusztultak el Borneón. kimerítését.

A dél-afrikai állam leopárdA világ legnagyobb nemzeti parkja. populációjának mérete ugyan nem ismert, az oroszlánEgy amerikai fogorvos ölte meg Zimbabwe leghíresebb oroszlánját. ok száma viszont a becslések alapján nem haladja meg a 4500-at. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint az afrikai földrész teljes oroszlánállományára vonatkozó becslések a nagyjából húszezertől egészen harmincezerig terjednek. A nagymacskák száma folyamatosan csökken az olyan tényezők miatt, mint az állataikat féltő gazdák fellépése, illetve az oroszlánok táplálékforrásainak és természetes élőhelyeinek elvesztése.

Zambia betiltja az oroszlánok és leopárdok vadászatát

Zambia a szomszédos Botswanát követve döntött a nagymacskák vadászatának betiltásáról. Botswanában 2014-től tilosSao Paulo - egy város kültéri reklámok nélkül. lesz mindenfajta sportvadászat, mivel az ország szintén azon fáradozik, hogy természetvédelmi területeiből népszerű turistacélpontokat varázsoljon. A trendet a gazdag vadvilággal rendelkező KenyaRendkívüli ritkaság - elefánt ikrek születtek egy kenyai rezervátumban. indította útjára, amikor évtizedekkel ezelőtt megálljt parancsolt a trófea- és sportvadászatnak.

Az oroszlánok és leopárdok a legveszélyesebbnek ítélt afrikai állatokra kitalált nagy ötös tagjai. Ezek az állatok – a két nagymacska Visszatelepítik a hiúzt a brit vadvilágba . , az elefántTörpeelefántok pusztultak el Borneón. , az orrszarvú és a kafferbivalyA világ legnagyobb nemzeti parkja. – képezik a trófeavadászok legkedveltebb célpontjait a szafarikon. Az orrszarvú"Közösségi hálóként" használják ürülékkupacaikat az orrszarvúk. tülök és az elefántagyar105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. iránti növekvő ázsiai kereslet miatt a kontinens déli részén egyre súlyosabb problémát jelent ezeknek a nagytestű állatoknak az illegális vadászata.

Zambia betiltja az oroszlánok és leopárdok vadászatát

Zambia betiltja az oroszlánok és leopárdok vadászatát

Zambia betiltja az oroszlánok és leopárdok vadászatát


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!