Webkamerán is megfigyelhető a tatai Öreg-tónál gyülekező több tízezernyi vadlúd

A tatai Öreg-tó medrébe érkező több tízezernyi vadludat az állatok zavarása nélkül bárki figyelemmel kísérheti az interneten egy webkamera segítésével. A napelemmel működő kamera a A Banff Nemzeti Park természeti csodái. meder azon részére került, ahol nem zavarja az állatokat, ám ahonnan a madarak mozgása jól nyomon követhető. A jelenleg tesztüzemmódban működő rendszert hamarosan a nagyközönség is kipróbálhatja. Az Öreg-tavon már 28 ezer fölé emelkedett a ludak száma, és ezekben a napokban olyan ritkaságok is megfigyelhetőek, mint a kis lilik, a vörösnyakú lúdTöbb millió lúd vándorlása. , az örvös lúd és az apácalúd.

Forrás: vadludsokadalom.hu

A 17. Tatai Vadlúd Sokadalmat november 25-én rendezik meg. A program hajnalban, a ludak reggeli csapatos kirepülésével kezdődik, a madarak sötétedéskor szintén egyszerre térnek vissza a tó részlegesen leeresztett medrébe. A két időpont között a parton álló madármegfigyelő toronynál természetvédelmi programok, a sok ezer lúd teleszkópos megfigyelése mellett madárgyűrűzés, kézműves kirakodóvásár, ökojátszóház és a madarakhoz kapcsolódó előadások várják az érdeklődőket. A rendezvényen bemutatkozik a 40 éves születésnapját ünneplő Bükki Nemzeti ParkCsillagoségbolt-parkká nyilvánították a Bükki Nemzeti Parkot. és Erdélyből a Békás-szoros-Nagyhagymás Nemzeti ParkVíziló mentett meg egy krokodil áldozatául esett gnút - videó. .

Forrás: vadludsokadalom.hu
Forrás: vadludsokadalom.hu

A 220 hektáros tatai Öreg-tavat MagyarországCsodás rövidfilm hazánk gyönyörű nemzeti parkjairól. legrégebbi – csaknem 700 esztendős – mesterséges halastavaként tartják számon. A tavon telelő vadludak Skandinávia és SzibériaSarkvidéki hideg telepedett Jakutföldre - a világ leghidegebb településén mínusz 62 fokot mértek. északi térségeiből érkeznek Magyarországra.

Forrás: vadludsokadalom.hu

A rendezvény különlegessége, hogy a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelmére létrehozott ramsari egyezmény hatálya alá tartozó Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely kontinensünkön, amelyet egy városÖtletes utcai alkotások, melyekben a természet jut főszerephez. szinte teljesen körülvesz. A webkamera vadludsokadalom.hu oldalon érhető el.

Forrás: vadludsokadalom.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!