Víz alatt vadászó jaguár – lenyűgöző videó

Vine Pinto a YouTube-ra töltötte fel azt a fantasztikus videót, amelyben egy vízAfrikai gyerekek reakciója, amikor először isznak tiszta vizet. alatt vadászó jaguárt láthatunk. Egy szafariparkban, a nagymacskákTöbb mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában. részlegében egy medencés kifutó is található, ahol az állatokat a víz alatt is megnézhetik egy üvegfal mögül a látogatók. A jaguár pedig szívesen beugrik a medencébe, főleg akkor amikor finom falatok után csobban bele a vízbe. Bámulatos látvány, ahogy a gyönyörű nagymacskaNepálban tíz év alatt megduplázódott a vadon élő tigrisek száma. a víz alatt megszerzi a zsákmányt.

Jaguár a víz alatt

Jaguár a víz alatt

A jaguár Dél- és Közép-Amerika trópusi és szubtrópusi területein fordul elő. A tigrisTöbb mint kétszeresére nőtt a tigrisek száma Indiában. és az oroszlán után a jaguár a harmadik legnagyobbMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. macskaféle. Megjelenésében a leopárdhoz hasonlít, azonban jobban megfigyelve látható, hogy valamivel nagyobb és zömökebb testfelépítésű. Viselkedése és az élőhelye inkább a tigriséhez hasonlít. Az esőerdőLáthatatlan tüzek pusztítanak az Amazonas esőerdeiben. t részesíti előnyben, de számos élőhelyen fellelhető; egyaránt megtalálható mindenféle erdőtípusokban, mocsaras területeken, erdő közeli füves részeken és tengerpartokon is. Szintén viselkedési hasonlatosságot mutat a tigrissel azzal, hogy általában vízközelben él, és mint az ázsiai rokona, előszeretettel úszik.

Jaguár a víz alatt

Jaguár a víz alatt

A jaguár magányos állat és lesből támad. Az elterjedési területén csúcsragadozónak számít. Az élőhelyén megtalálható majdnem összes másik faj szerepel az étlapján. Kulcsfaj, mivel zsákmányaira vadászva egyensúlyban tartja az ökoszisztémában levő élőlényeket. A jaguárnak igen erős a harapása, ennek az erős harapásnak köszönhetően fel tudja törni még a teknősök páncélját is, és át tudja harapni az emlősök és a krokodilokKrokodilokkal őriznék a halálsorra került rabokat Indonéziában. koponyáját. A faj egyedszáma manapság csökken és számára legnagyobb veszélyt az élőhelyeinek elvesztése, valamint a meglévők egymástól való elszigetelődése jelenti. Nemzetközi egyezmények tiltják a jaguárral és a testrészeivel folytatott kereskedelmet, mégis Dél-Amerikában a farmerek még jelentős mértékben pusztítják az ott élő állományát.

Jaguár a víz alatt

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!