Világító tintahalak a Japán-tengerben

Cimkék: , , , , , ,

A JapánRendkívül bizarr turistalátványosságok. -tengerben nagy számban élő tintahalféle csodás kék színben képes világítani. A szikrázó fényt kibocsátó lábasfejű (latin nevén Watasenia scintillans) alig néhány centiméter hosszú, és a csápjai végétől a fejéig több ezer apró fénykibocsátó szervecskével rendelkezik. Az állat a világítás képességét, vagyis a biolumineszcenciaBaktériumokkal világítaná meg a városokat egy francia cég. jelenségét több célra is használja. Magához tudja csalogatni a táplálékát, és a fények változtatásával az ellenségeit is meg tudja téveszteni. A tudósok szerint azonban még ennél is többre hivatott ez a káprázatos ragyogás, ugyanis a lábasfejűek közt ez az egyetlen faj, amelyiknél színes látás alakult ki, ezáltal meg tudja különböztetni a környezeti fényt a társai által kibocsátott fénytől. Így egymással is kommunikálnak, és a vetélytársaiknak is üzennek.

Világító tintahalak

Világító tintahalak

Az ívás időszakába ezek az állatok valósággal beborítják a környező öblöket, elképesztő látvánnyal kápráztatva el a kíváncsi turistákat, akik minden évben több ezren vándorolnak el megnézni a különleges eseményt. Kora reggel hajótúrákKókuszrák - a világ legnagyobb szárazföldi ízeltlábúja. indulnak a halászkikötőkből, ahonnan beláthatjuk az egész fényjátékot. Sajnos azonban nem merül ki nézelődésben a helyiek kíváncsisága, mivel Japánban a világító tintahal10 érdekes tény a tengeri élővilágról. különleges csemegének is számít.

Világító tintahalak

Világító tintahalak

Világító tintahalak

Világító tintahalak

Világító tintahalak


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!