Vándorló szarvasok a Yellowstone Nemzeti Parkban

A YellowstoneKocsiajtót kinyitó medve rémisztett meg egy kiránduló családot. Nemzeti ParkEgy turistákkal teli terepjáróra támadt rá egy dühös orrszarvú. a világ legrégibb nemzeti parkja az Egyesült ÁllamokÉszak-Amerika lélegzetelállító tájaira kalauzolnak el a világjáró fotós gyönyörű fotói. területén, a Sziklás-hegységben. Kiterjedése 8980 négyzetkilométer. Állatvilága igen gazdag; a nagyvadak közül említendő a grizzlymedveJane Goodall a grizzlyk védettsége mellett kampányol. , a farkasIsmét videóra vették Zselykét, a magyar farkast. , a szabad csordákban vándorló bölényÚjra bölénycsordák kóborolhatnak szerte az Egyesült Államokban. és a jávorszarvas.

vonulas

parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. bolygónk utolsó nagy, érintetlen ökoszisztémáinak egyike. A Nemzeti Parkban nagyszámú patás faj él: ezek a gímszarvas, az öszvérszarvas, az amerikai bölényÚjra bölénycsordák kóborolhatnak szerte az Egyesült Államokban. , a jávorszarvas, a vastagszarvú vagy kanadai vadjuh, a villásszarvú antilop, a havasi kecskeKecskeszakáll, a szörfös kecske . és a fehérfarkú vagy virginiai szarvasIdős nénivel barátkozott össze egy szarvas Norvégiában. .

A következő kisfilmet Joe Riis készítette a National Geographicnak, amiben hatalmas csordák vonulnak végig a vadregényes szépségű hegyeken és völgyeken, minden bizonnyal olyan útvonalakon, amiket már időtlen idők óta használnak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!