Újsághirdetésben keresik három gazdátlan Boeing repülőgép tulajdonosát

Több mint egy éve várakozik három BoeingSzuperkönnyű fémet fejlesztett a Boeing. repülőgépFutómű nélkül hajtott végre sikeres kényszerleszállást egy utasszállító repülő. Malajzia335 méteres toronyról ugrott le, majd egy medencében landolt három bázisugró. legnagyobb légikikötőjében. Egyelőre nem tudják, kié vagy kiké lehetnek. Senki sem vállalta ugyanis a repülőMalacot szállítottak le egy repülőgépről. gépek tulajdonjogát és az ezzel járó költségeket. A Kuala Lumpur335 méteres toronyról ugrott le, majd egy medencében landolt három bázisugró. -i nemzetközi repülőtér üzemeltetője szokatlanKarddal és tűzzel készít frizurákat egy spanyol fodrász. módszerrel próbálja megtalálni a gépek tulajdonosát: két újságban jelentették meg a Boeing 747-200 típusú jelöletlen járművekről készült képeket, azzal a megjegyzéssel, hogy 14 napon belül eladják vagy más módon szabadulnak meg repülőktől, ha senki sem jelentkezik azokért.

Repülőtér
Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtér (Fotó: Wikipedia)

A repülőtér vezérigazgatója, Zainol Mohamad Isa szerint kimerítő és hiábavaló kutatásDNS-minták elemzésével erednek a Loch Ness-i szörny legendájának nyomába. után döntöttek úgy, hogy hirdetést adnak fel. Úgy vélik, a két utasszállító és egy teherszállító repülőgépBárányok metángáza miatt hajtott végre kényszerleszállást egy teherszállító repülő. tulajdonosa külföldi vállalkozás lehet, amely nem működik már. A repülőgépek Izlandra utaló regisztrációs számokkal rendelkeznek. A The Star című lap információi szerint a három Boeinget 2010-ig az izlandi székhelyű Air Atlanta Icelandic vállalat üzemeltette, de állításuk szerint ma már “semmi közük” a járművekhez. A háromból két repülő egykor a Malaysia Airlines szolgálatában is üzemelt – ők sem tartanak igényt a Boeingekre. „Azért adtuk közre a hirdetést, hogy eloszlassuk a gépek tulajdonjoga feletti bizonytalanságot. Azt akarjuk, hogy a tulajdonosok előlépjenek és hogy a gépek eltűnjenek a repülőterünkről” – nyilatkozta Zainol Mohamad Isa. Elmondása szerint a hasonló esetek nem szokatlanok a világ repülőterein, azt viszont nem árulta el, mekkora összeggel tartoznak a tulajdonosok a három repülőgép tárolásáért.

repulogepek2

Ágazati szakértők szerint valóban nem egyedi, hogy repülőgépek maradnak gazdátlanul egy repülőtéren, mivel sokszor a feleslegessé vált járművek eladásából származó jövedelem nem képes fedezni a tárolás rendkívül magas költségeit. “Ugyanakkor szokatlan, hogy a repülőtér mindezt a nyilvánosság elé tárja” – fogalmazott a Reuters hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő szakértő.

repulogepek

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!