Új látványosságokkal várja a látogatókat a Mini Magyarország

Kilenc új látványossággal várja a látogatókat az idei szezonban a Mini MagyarországÁrpád-kori temetőt tárnak fel a régészek Gyöngyösön. . Az eddigi közel félszáz maketthez a Felvidék legszebb épületeinek kicsinyített másai csatlakoznak, közöttük a krasznahorkai várral és a Magyar Szentek templomA hátborzongató Santa Maria della Concezione templom . ával.

Mini Magyarország

Tavaly 77 ezren látogattak el Szarvasra, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, és megcsodálják az ország történelmi jelentőségű, emblematikus épületeit, vagy szórakoztassák gyermekeiket a számos interaktív vasútA világ legnagyobb terepasztala. - és hajóA világ legnagyobb dízelmotorja. modellel. A Parlamenthez, az esztergomi bazilikához, az egri várhoz és az interaktív makettekhez idén csatlakoztak a Felvidék legszebb épületei. Árva, Bajmóc, Krasznahorka és Pozsony vára, a lőcsei városháza, a nyitrai püspökség épülete, a Magyar Szentek temploma, az Ótátrafüredi Palotaszálló, valamint a kassai Szent Erzsébet-dóm épülete került be a látványosságok közé. Az újdonságok már péntektől megcsodálhatóak.

Mini Magyarország

Mini Magyarország

Mini Magyarország

Mini Magyarország

Mini Magyarország

Mini Magyarország

A SZARVASI MINI MAGYARORSZÁG MAKETTPARK:

A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettpark EurópaZengővárkony hős szelídgesztenyéje versenyez idén az év európai fája címért. legújabb makettparkjaként 2013. április 10-én nyílt meg SzarvasRészeg jávorszarvas az almafán. történetének egyik legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. magánerős beruházásaként. A hazánk legnagyobb arborétumában, a Kárpát-medenceA világ legnagyobb medencéje. és a történelmi Magyarország mértani középpontjában lévő makettpark történelmünket, hagyományainkat, építészeti nevezetességeinket mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot bebarangolhatjuk. Magyarország épített csodáinak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása megtalálható a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban.

Aki még soha nem látta a kecskeméti Cifrapalotát felülről, a pécsi dzsámit vagy a tatabányai turult közelről, akinek nem hallotta még a visszhangot a tihanyi apátságnál, nem emlékszik pontosan, kiknek a szobrai állnak a Hősök terén, vagy megnézne egy csatajelenetet az egri várban, annak a Mini Magyarország a tökéletes kirándulóhely. Az ország legnagyobb arborétumában Magyarország nevezetességei gyerekbarát méretben egy helyen, felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak és osztályoknak egyaránt kötelező országjáró program.

mini-magyarorszagMini Magyarország

A SZARVASI ARBORÉTUM:

Magyarország legnagyobb arborétuma, a Szarvas-Békésszentandrási-holtág partján, összesen 82 hektáron. Gróf Bolza Pál a Körösök szabályozása után, az 1880-as évek végén kezdte meg azt nagyobb arányú telepítést, amely során számos növényritkaságot hozott, hozatott a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. különféle tájairól. Az itt élő fásszárú-gyűjteményMagyar gyűjtőé a világ egyik legkisebb könyve. több mint 1600-féle növénykülönlegességből áll. A növények mellett rengeteg állat is él a kertben, köztük olyan különleges madarak, mint az arborétum albínó pávái. Az arborétum jelenleg a Szent István Egyetem felügyelete alatt áll. Az általános fenntartási munkák, a kutatás és az oktatás mellett kiemelt szerepet kap az idegenforgalom.

szarvasi-arboretumSzarvasi Arborétum

További információt itt talál: minimagyarorszag.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!