Turisták miatt kellett elaltatni egy kisbölényt a Yellowstone Nemzeti Parkban

Az amerikai YellowstoneNéhány hét leforgása alatt 1400 földrengést mértek a Yellowstone Nemzeti Parkban. Nemzeti ParkA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. munkatársainak el kellett elaltatniuk egy bölényborjút, amelyet csordájáA világ egyik legszebb tórendszere - Plitvicei-tavak. l elszakítva, puszta jóhiszeműségből autóba rakott a parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. két látogatója, hogy biztonságos helyre vigye. A külföldi turisták május 9-én bukkantak rá az egyedül kószáló borjúra, és úgy döntöttek, hogy a park egyik épületéhez szállítják, mit sem sejtve arról, hogy az anyaállatA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. emiatt később elutasíthatja kicsinyét. A park illetékesei szerint a borjak elszállítása azért is veszélyesVeszélyes, invazív gyomnövényt irtottak a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai. vállalkozás, mert a kifejlett bölényekSzabadon kóborolhatnak a Yellowstone bölényei. támadásba lendülhetnek, hogy megóvják kicsinyeket. A parkőrök visszavitték a borjút oda, ahol a két látogató felvette, de többszöri próbálkozásra sem sikerült visszaterelniük a csordához.

bolenyA fotót egy szemtanú osztotta meg a Facebook-on, aki éppen a parkban kirándult amikor a nagy felháborodást keltő eset történt.

“A borjút később elaltatták, mivel magára hagyták, és folyamatosan veszélyes helyzeteket teremtett azzal, hogy az emberek és az autók közelébe ment a kocsiút mentén” – írta közleményében a park. A Yellowstone szóvivője szerint a két látogatóra a terület vadvilágMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. ának megközelítése miatt pénzbüntetést szabtak ki.Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!