Több száz éves természetes hidak ívelnek át a folyók felett az indiai Khasi-hegyekben

IndiaMegrongálta a Tádzs Mahal két minaretjét az Indiában tomboló viharos szél. északkeleti területe a FöldRekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet. egyik legcsapadékosabb helye, ám a régió nemcsak emiatt figyelemre méltó, hanem ősi tradíciói és gyönyörű természeti látnivaló miatt isAz itt elterülő Meghálaja állam buja erdeinek mélyén különlegesÖtmilliomodik látogatóját fogadta Ötzi, az ötezer éves gleccsermúmia. hidakMesébe illő hidak a világ minden tájáról. ívelnek át a sebes sodrású hegyi folyókFelmérték az európai édesvizek mikroműanyag szennyezettségét. felett. A Khasi népcsoport hozta létre azokat a mesébe illő természetes hidakat, melyekhez az indiai fügefák (vagy gumifák) rugalmas gyökereit és a bételfa törzsét használják.

Természtes hidak, India

A bételfa törzsét átfúrják és ezen keresztül vezetik át a gyökereket, így megakadályozva, hogy azok szerteágazzanak. A hídA világ legveszélyesebb függőhídja. ezáltal a megfelelő irányba halad, s ha átér a túloldalra, ott legyökerezik és tovább folytatja a növekedést. A bételfa törzse és a köré fonódó gyökerek közé olykor lapos köveket raknak, amik megnövelik a híd teherbírását. Nagyjából 15 év alatt éri el azt a méretet, hogy az emberek átsétálhassanak rajta.

Természtes hidak, India

Természtes hidak, India

Míg a hagyományos hidak az évek múltával gyengülnek, ezek a természetes hidak egyre erősebbek lesznek, a legidősebbek több mint 500 évesek. A gyökérhidak hosszúsága elérheti a 100 métert, és a legerősebbek 50 ember súlyát is elbírják. Habár a különleges tradíció még ma is él, az elmúlt negyed évszázadban egyre kevesebb ilyen híd készül.

Forrás: Arshiya Urveeja Bose/flickr
Forrás: Ashwin Kumar/flickr
Forrás: Wikimedia Commons/ AditiVerma2193 
Forrás: Arshiya Urveeja Bose/flickr


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!