Több mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel Magyarországon

Több mint tizenegyezer erdei fülesbagolySzavazzon Ön is az év madarára!. telel MagyarországÁtadták az ország legnagyobb naperőművét Pakson. mintegy hétszáz pontján, több mint 450 településen – derült ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MMEEzer új odú várja az Afrikából hazatérő szalakótákat. ) országos felméréséből.

Forrás:  MME monitoring Központ

Az MME a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly-csapatok országos felméréséhez január közepén. A most elkészült összesítés alapján az összefogás rendkívül sikeres volt, hiszen minden eddiginél több beérkező adatot összesítettek a szervezők.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

A felmérésben a lakosság mellett az MME helyi csoportjai, munkatársai és önkéntesei, a nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. természetvédelmi őrszolgálata, két óvoda, két általános iskolaA világ legnagyobb kungfu iskolája. és egy középiskola, összesen több mint 350 fő vett részt. Ennek köszönhetően a számlálás tízéves történetében az idei volt az első, amelyben Magyarország összes megyéjéből és a fővárosból is érkeztek megfigyelési adatok.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

Az MME, a média és a lakosság együttműködésA farkasok sokkal együttműködőbbek egymással, mint a kutyák. ének sikerét az is mutatja, hogy idén 227 olyan településről kaptak információkat, ahonnan az elmúlt legalább három évben egyetlen alkalommal sem.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

Ezeknek a baglyoknak komoly mezőgazdasági értékük is van, hiszen elpusztítják azokat a rágcsálókat, amelyeket nélkülük csak komoly anyagi ráfordítás és súlyos környezet- és természetvédelmi, humán egészségügyi kockázatot jelentő anyagok felhasználásával lehetne kiiktatni.

Egy erdei fülesbagoly átlagosan napi 2,5 egér vagy mezei pocok méretű zsákmányállatot fogyaszt el, így a több mint három téli hónapTöbb mint kétezer éve történt, hatalmas napkitörés nyomaira bukkantak Grönlandon. 100 napos telelési időszakával számolva a Magyarországon telelő 11 412 bagoly9 fotó, ami bizonyítja, hogy a baglyoknak is van egyénisége. több mint 2,8 millió rágcsálót pusztít el. Ezek a számok is igazolják a baglyokSzavazzon Ön is az év madarára!. védelmének fontosságát, amiben a madarakMegfeleződött a hazai fecskeállomány az elmúlt két évtizedben. többségét vendégül látó lakosságnak nélkülözhetetlen szerepe van.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!