Több mint tizenegyezer erdei fülesbagoly telel Magyarországon

Több mint tizenegyezer erdei fülesbagolySzavazzon Ön is az év madarára!. telel MagyarországFöldkábellel váltják ki a légvezetékeket a Kiskunságban a túzokok védelmében. mintegy hétszáz pontján, több mint 450 településen – derült ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MMEEzer új odú várja az Afrikából hazatérő szalakótákat. ) országos felméréséből.

Forrás:  MME monitoring Központ

Az MME a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly-csapatok országos felméréséhez január közepén. A most elkészült összesítés alapján az összefogás rendkívül sikeres volt, hiszen minden eddiginél több beérkező adatot összesítettek a szervezők.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

A felmérésben a lakosság mellett az MME helyi csoportjai, munkatársai és önkéntesei, a nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. természetvédelmi őrszolgálata, két óvoda, két általános iskolaA világ legnagyobb kungfu iskolája. és egy középiskola, összesen több mint 350 fő vett részt. Ennek köszönhetően a számlálás tízéves történetében az idei volt az első, amelyben Magyarország összes megyéjéből és a fővárosból is érkeztek megfigyelési adatok.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

Az MME, a média és a lakosság együttműködésA farkasok sokkal együttműködőbbek egymással, mint a kutyák. ének sikerét az is mutatja, hogy idén 227 olyan településről kaptak információkat, ahonnan az elmúlt legalább három évben egyetlen alkalommal sem.

Forrás: Orbán Zoltán/MME

Ezeknek a baglyoknak komoly mezőgazdasági értékük is van, hiszen elpusztítják azokat a rágcsálókat, amelyeket nélkülük csak komoly anyagi ráfordítás és súlyos környezet- és természetvédelmi, humán egészségügyi kockázatot jelentő anyagok felhasználásával lehetne kiiktatni.

Egy erdei fülesbagoly átlagosan napi 2,5 egér vagy mezei pocok méretű zsákmányállatot fogyaszt el, így a több mint három téli hónapTöbb mint kétezer éve történt, hatalmas napkitörés nyomaira bukkantak Grönlandon. 100 napos telelési időszakával számolva a Magyarországon telelő 11 412 bagoly9 fotó, ami bizonyítja, hogy a baglyoknak is van egyénisége. több mint 2,8 millió rágcsálót pusztít el. Ezek a számok is igazolják a baglyokSzavazzon Ön is az év madarára!. védelmének fontosságát, amiben a madarakMegfeleződött a hazai fecskeállomány az elmúlt két évtizedben. többségét vendégül látó lakosságnak nélkülözhetetlen szerepe van.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!