Rózsaszín kiselefántot örökítettek meg a dél-afrikai vadonban

Különleges10 csodálatos hely - különleges természeti képződmények. kis teremtmény, egy rózsaszín kiselefántÍgy segítettek a bajba jutott kiselefánton a felnőttek. látta meg nemrég a napvilágot a dél-afrikai Kruger Nemzeti ParkZhangjiajie Nemzeti Erdő Park - az UNESCO Világörökség része. területén. A borjút a természetvédelmi területhez tartozó MalaMala Game Reserve egyik vadőre, Tim Jansen van Vuuren vette észre, amint éppen a csorda többi tagjával játszadozott.

A férfi maga is meglepődött a ritkaMegfejtették, hogy mi okozta a Kaliforniában pusztító ritka „tűztornádót”. kiselefánt láttán, akit közelebbről is meg tudott figyelni és  sikerült videóra vennie a láthatóan egészséges és kíváncsi borjút. A szokatlan színű kiselefántot nemcsak az anyja, hanem a csorda tagja is féltőn óvja és közösen tanítgatják, a család teljes jogú tagjának számít.

A szakember szerint egy ritka genetikai rendellenességBeutazza a világot a ritka genetikai rendellenességben szenvedő férfi, hogy sorstársain segítsen. , a leucizmusÚjabb festékhiányos fekete rigót figyeltek meg Pécsett. miatt rózsaszín árnyalatú az elefántÍgy segítettek a bajba jutott kiselefánton a felnőttek. bőre. A leucizmus abban különbözik az albinizmustól, hogy a lágyabb szövetek termelnek némi színanyagot. A vadőr szerint a leucisztikus elefántokÍgy köszönte meg az elefántmama a vadőröknek, hogy megmentették a borját. pigmentációja elsötétül, ahogy öregszenek, de életük végig megfigyelhető lesz valamelyest.

“Ez az egyik legérdekesebb dolog, amit a vadonban láttam. Az ilyesmi nincs túl jól dokumentálva, annyira ritka, hogy a könyvekben sem gyakran látni – mondta van Vuuren a Caters-nek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!