Rénszarvasokat alkalmazna az orosz rendőrség Szibériában

Rénszarvasokat alkalmazna az orosz rendőrség Északnyugat-Szibériában, a Jamalo-Nyenyec régióban. Az állatok szánhúzóként segíthetnék a rendőrök munkáját a nehéz terepen – írja a BBC. A régió az országItt a legjobb nőnek lenni . egyik leghidegebbOjmjakon - a leghidegebb falu a világon. , tundrás területén fekszik, ahol a talaj szinte egész évben fagyott. Ugyan a rendőrség rendelkezik A fagyott természet csodálatos képződményei. mobilokkal, azonban az állatok olykor megbízhatóbb közlekedési eszközt jelentenének.

“Természetesen vannak hómobiljaink, de meg kell érteni, hogy a gép az csak gép. A hómobil le tud robbanni, vagy elakadhat a tundrán, de a rénszarvas mindig tovább tud menni” – mondta Irina Pimkina, a Belügyminisztérium helyi munkatársa az Ivesztyija című lapnak.

Rénszarvasok

A régióban előfordul, hogy a rendőrségnek a tundrára rénszarvasszánnal menekülő gyanúsítottat kell üldöznie. Ezért a rendőrök remélik, hogy a rénszarvasok könnyebbé teszik majd a munkájukat. Az orosz védelmi minisztérium jelenleg nagyjából 150 szamarat és öszvért alkalmaz hegyes vidékeken, és a törvények nem zárják ki a rénszarvas használatát sem. OroszországSzibériai macskák vették át az uralmat egy orosz pár birtokán. nem az egyetlen állam, ahol rénszarvasokat alkalmazhat a rendőrség: FinnországEgy meteor világította be az éjjeli égboltot Lappföldön. lappföldi területein szintén használják járőrözésre az állatokat.

Rénszarvasok

Rénszarvasok

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!