Rendkívül ritka fehér zsiráfokat figyeltek meg Kenyában

Rendkívül különlegesElőször örökítettek meg albínó pandát a kínai vadonban. zsiráfokat figyeltek meg a Hirola Conservation Programme elnevezésű szervezet munkatársai a kenyai szavannán, ahol két hófehér zsiráfot sikerült megörökíteniük. Az veszélyeztetett afrikai vadállatokLenyűgöző képek a kenyai vadvilág változatos élővilágáról. , köztük a vadászantilopok megmentéséért küzdő szervezet az Ishaqbini természetvédelmi területen talált rá a fehér zsiráfokra, miután egy közeli falu10 éve egyedül él egy elnéptelenedett faluban egy kínai férfi. lakói beszámoltak nekik a kivételes állatokról.

Eddig mindössze egyetlen ilyen zsiráfot sikerült megfigyelni 2015-ben Tanzániában, a Tarangire Nemzeti Parkban. Az Omónak elnevezett fiatal állatot azóta többször is látták, s a tanzániai szakértők szerint nagyon jól érzi magát és szokatlanHadgyakorlat miatt sodródhatott partra tucatnyi delfin a görög szigeteknél. színe ellenére szerencsére a társai befogadtákEgy családjától elszakadt narvált fogadtak be maguk közé a belugák. , jól kijön a zsiráfcsorda többi tagjával.

Omo

A Kenyában megfigyelt páros egy anya és borja, melyek még Omónál is fehérebbnek tűnnek, és hozzá hasonlóan a leucizmusFehér tollazatú fekete rigó bukkant fel Pécsett. nevű genetikai rendellenességAlbínó, kétfejű kígyó egy ukrán állatkertben. okozza szokatlan színüket. A leucizmus pigmentszegénységgel jár, de nem hat az állat látására, valamint nem is változtatja a szemeket pirossá mint az albinizmusEgyre nő az albínók elleni támadások száma Afrikában. .


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!