Rémült szarvascsorda vágtatott át az úton Somogyban

Gyönyörű és egyben félelmetes felvételt tett fel a YouTube fájlmegosztóra a kaposvári Sallai Rudolf. Lábod határában több száz, láthatóan rémült szarvasIdős nénivel barátkozott össze egy szarvas Norvégiában. vágott át az úton. Miután az állatok nyílt terepről érkeztek, az autóHihetetlen autóbaleset - konténer lapított ki egy autót, de túlélték az utasok. sok időben meg tudtak állni, ám a szakember szerint hasonló erdős területen is előfordulhat, amikor sokkal nehezebben kerülhető el a balesetNéhány nappal a cél előtt az óceánba zuhant a Föld körüli repülésére indult 17 éves fiú kisgépe. .

szervasok

A megyei vadászkamara titkára, Kemenszky Péter elmondta: ebben az időszakban hullik a gímszarvasok agancsa, az erdőket illegális agancsgyűjtők lepik el. A szarvasok nappal pihennék ki az éjjeli táplálékszerzés fáradalmait, az agancsozók azonban megzavarják őket. A tömegével menekülő riadt állatok komoly károkat okozhatnak. A videón az is látszik, hogy a nagyobb csapathoz egy másik irányból egy nagy létszámú rudli csatlakozik és ettől kezdve együtt menekülnek. Az állatok célja a túlélés és nagy létszámban nagyobb az esélyük, ezért verődnek össze.

Az elhullott agancsA maral vér és szarvasagancs, mint gyógyászati ​​készítmény. a vadásztársaság tulajdonát képezi, a gyűjtés lopásnak számít. Az összegyűjtött agancs értéke viszont rendszerint nem lépi túl a szabálysértési összeghatárt, a gyűjtőknek viszont sokszor a megélhetése függ attól, hogy újra kimenjenek az erdőbe. Az agancsok nagy részét a Távol-Keletre adják el felvásárlókon keresztül. – írja a Sonline.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!