Páratlan látvány: vízesésként ömlik a láva az óceánba Hawaii-on

Elképesztő felvételeket készítettek a kutatók a HawaiiHangtalanul ciripelnek tovább a tücskök Hawaiion. szigetSantorini - Görögország mesés szigete. én, ahol nemrég ismét kitört a Kilauea"Vulkáni köddel" borította be a távoli Marshall-szigeteket a hawaiin tomboló tűzhányó. vulkánTenerife - az örök tavasz szigete. , ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis a forró lávaLakóházat pusztított el a Kilauea vulkánból kifolyó láva Hawaii-on. folyamatosan ömlik az óceánba.

vulkan2

A különleges jelenség január 28-a óta tart és rengetegen kíváncsiak rá, vannak akik hajóExtrém kikötés egy hatalmas hajóval. król figyelik ahogy az izzó lávafolyamLátványos felvétel a Kilauea vulkán hömpölygő lávafolyamáról. vízesésként ömlik az óceánba. A hatóságok azonban óva intenek mindenkit attól, hogy túl közel merészkedjenek, mert amikor az 1300 fokos láva találkozik a hideg vízzel, hatalmas robbanások kísérik és forró kőzetdarabok röpködnek a levegőben. A kitörés jelenleg nem jelent veszélyt a környező településekre.

vulkan

A Hawaii-szigetekAz ezer-sziget tava. minden egyes szigete a Csendes-óceánA Bainbridge Rocks különleges szigete a Csendes-óceánon. alatt húzódó egyik vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. hegységrendszer valamelyik csúcsa körül született. A Kilauea a Hawaii “Nagy SzigetEgész ökoszisztémák semmisültek meg Hawaiin a Kilauea vulkán kitörése miatt. ” egyik legfiatalabb vulkáni pajzsa, egyúttal a világ egyik legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. , jelenleg is aktív vulkánja. A Kilauea 1983 óta aktív, és bár veszélyesnek tekinthető, továbbra is Hawaii egyik legnépszerűbb látványossága, ahová turisták tömege érkezik abban a reményben, hogy láthatják amint az izzó vörös láva végigfolyik a hegyoldalon.

vulkan-3


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!