Pandaikrek születtek az USA-ban

A gondozók meglepetésére pandaikrekÍgy cseperednek fel a pandabocsok. születtek az atlantai állatkertben. Óriáspanda-ikerszülésre 1987 óta nem volt példa az Egyesült Államokban.

A 15 esztendős Lun Lun nevű óriáspanda hétfőn adott életet a bocsoknak. Keisha Hines, az állatkert szóvivője szerint a gondozók az ultrahangos vizsgálatok alapján csak egy kölyök érkezésére számítottak. Lun Lunnak korábban már két kölyke született, Hszi Lan 4, Po pedig 2 esztendős.

pandaikrek

A szabadban élő óriáspandák ikerszülés esetén csupán az egyik kölyökkel törődnek, ezért a másik rendszerint elpusztul – mondta el Hines. Hozzátette, Lun Lun azonnal gondozni kezdte az egyik kicsit, a másikat pedig az állatkert dolgozói dajkálják az intézmény újszülött állatokat fogadó központjában. Időnként kicserélik majd a bocsokat, így elegendő anyai gondoskodáshoz juthat mindkettő.

óriáspanda

Lun Lun és az apaállatMint két tojás - aranyos állatpárok. , Jang Jang a kínai csengtui óriáspanda szaporítóközpontban születtek. Az atlantai állatkert szakemberei a kínai központtal együttműködve nevelik a ritkaTöbb mint 80 éve nem járt ilyen ritka dögevő Romániában. példányokat. Hines emlékeztetett, hogy a születésAz aprócska kéz, ami meghódította a világot és abortuszellenes jelképpé vált. utáni első pár hónapban igen magas az óriáspanda-kölykök halálozási rátája és a kockázat ikrekKisfia világra jötte után egy hónappal ikreket szült egy bangladesi nő. esetén még nagyobb.

Az anyaállat márciusban esett át mesterséges megtermékenyítésen, majd egy kamera segítségével folyamatos, 24 órás megfigyelés alatt tartották. A szóvivő szerint az állatkert látogatói kicsit később, de még idén megnézhetik majd a bocsokat. Jelenleg kevesebb mint 1600 óriáspanda él szabadon.

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!