Öt németországnyi erdő tűnhet el

Akár 170 millió hektárnyi, azaz öt németországnyi erdő is eltMegkezdődött a világ legnagyobb optikai teleszkópjának építése. űnhet a Földről a következő 15 évben a WWFA Föld órája - a természeti értékekre hívja fel a figyelmet az idei akció. tanulmánya szerint. A legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. veszteséggel a trópusokon kell számolni – közölte a WWF Berlinben. A legérintettebb területek Borneó, a délkelet-ázsiai Mekong folyó térsége és az AmazonasNem fenyegetik az erdőtüzek az Amazonas legmagasabb fáját. vidéke. A világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. leghosszabb folyóVisszafordíthatatlan károkat szenved el az Amazonas a duzzasztógátak építése miatt. ja erdőA világ legnagyobb fatárolója. s területeinek egyharmadát, azaz akár 48 millió hektárt elveszíthet.

Erdőirtás

Erdőirtás

Az utolsó nagy érintetlen erdős területek gigantikus rablógazdálkodás áldozatává válhatnak – figyelmeztetett Jörg-Andreas Krüger, a WWF munkatársa. Az erdők megszűnésével erősödik a klímaváltozásA Föld órája - a természeti értékekre hívja fel a figyelmet az idei akció. és az állatok és növények faji sokszínűsége is sérül. A jelenség első számú oka világszerte az ipari mezőgazdaságA klímaváltozás a kávé, a narancs vagy a banán árára és elérhetőségére is hatással lesz. . Az állattartás és a hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. monokultúrák, mint a szója vagy az olajpálma termesztése egyre több területet emészt fel. Ehhez jön még a föld kincseinek kitermelése, valamint infrastrukturális projektek.

Erdőirtás

Erdőirtás

A fakitermelésből kinyert termékek egy nagy része Németországba és Európába kerül – hangoztatta Krüger. A Németországba importált ásványok több mint fele Brazíliából érkezik, ahol az agráripar terjedése, valamint az utak és erőművek építése jelentős negatív hatással van a természetre. A környezetvédelmi szervezet a folyamat megállításának szükségességére hívja fel a figyelmet. Az erdők természetes gátjai az eróziónak és az áradásoknak, emellett stabilizálják a klímát is. “Ha ezt kockára tesszük, többet veszítünk, mint néhány százaléknyi gazdasági növekedés” – fogalmazott Krüger.

Erdőirtás

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!