Összeomlott Marokkó leghíresebb természeti látványossága

Összeomlott a Marokkó egyik természeti csodájának számító legzirai sziklaGigantikus szikla csapódott egy autóútra [Videó]. ívek egyike, a kettő közül a látványosabb. A különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. természeti képződményKummakivi - egyensúlyozó kő Finnországban. , a strandElképesztő összefogásnak köszönhetően tisztult meg India szemétben fuldokló tengerpartja. fölött a tengerbe nyúló hatalmasTúlméretezett kutyák. vöröses sziklaboltív vélhetően az erózió következtében omlott alá.

legzira-6

A legzirai sziklaívek minden marokkói turisztikai prospektusban szerepelnek, az észak-afrikai ország egyik fő természeti látványosságNorvég geológusok a híres Szószék-szikla összeomlásától tartanak. ának számítottak. A két “boltív” közül a kisebbik, de látványosabb immár csak egy rakás Kummakivi - egyensúlyozó kő Finnországban. halom. A másiknak, amely nagyobb, mégis kevésbé látványos, nem esett baja.

legzira-3Fotó: Wikipedia/Moussab.nabouzi

A leomlott íven már márciusban egy repedésHatalmas repedés keletkezett Mexikóban. keletkezett, miután egy nagy darab szikla levált róla az erős hullámverés hatására. Az Agadirtól délre, Szidi Ifni közelében fekvő Legzira strandot a világ egyik legszebbjének tartják, híres a naplementéje az Atlanti-óceánValószínűleg elsülyedt egy hatalmas, 148 ezer tonnás teherhajó az Atlanti-óceánon. fölött, a különleges vöröses boltívekkel a háttérben. Az AFP szerint a Marokkó egyik emblémájává vált sziklaív elpusztulása további csapást mérhet az ország amúgy is csökkenő idegenforgalmára.

legzira-1

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!