Óriási jéghegy szakadt le az Antarktiszról

3

Angol kutatók vészhelyzetre figyelmeztetnek: egy hatalmasTúlméretezett kutyák. jéghegyHatalmas jéghegy készül leválni az Antarktisz-félszigetről. az Antarktisznál hajóHatalmas luxushajó Velence szűk lagúnáiban. zási útvonalak közelébe sodródhat. A jéghegy Pine Island Glacierről szakadt le júliusban, az azt megelőző hatalmas törést még egy NASA"Halottnak nyilvánították" az Opportunity marsjárót. -s repülőgépAz új Boeing 747-8 repülőgép debütálása. vette észre 2011-ben. A legfrissebb képek szerint a 700 négyzetkilométeres jéghegyen több köbkilométernyi víz van. 50 ezer fontból hat hónapos projekt keretében megpróbálják megjósolni a jégtömbTovábbhasadt a törésvonal az Antarktiszon - már a nyáron leszakadhat a hatalmas jéghegy. mozgását a Déli-óceánban.

jéghegy

Fontos követni, mivel a Balaton7000 megapixeles felbontású panorámakép készült a balatoni Kékszalagról. méreteihez hasonló tömb már bőven akadályozná a rendes hajózást. A University of Southampton kutatói műholdképeket használnak majd, köztük a német German TerraSAR-X-t, amely először értesítette a kutatókat 2011 októberében.

jéghegy

jéghegy

A gleccserA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. , amiből a darab kiszakadt, az AntarktiszA jég birodalmának 9 csodálatos képződménye. egyik leghosszabb, és legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. ilyen képződménye, amely időről időre, 6-10 évente hatalmas jéghegyeket választ le magáról. A legutolsó események 2007-ben és 2001-bn voltak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!