National Geographic fotópályázatának nyertesei

A National GeographicDavid Copperfield agyunk „átverhetőségét” vizsgálja . minden évben megrendezi fotóFantasztikus fényképek a Smithsonian Magazine fotópályázatán. versenyét, amelyre idén 150 országból több mint 22 ezer felvétellel pályáztak profi és amatőr fotósok egyaránt. A versenyre három kategóriában lehetett nevezni, emberekAz év legjobb utazási fotói – csodálatos képek a NatGeo 2016-os fotópályázatán. , természetAz izlandi Elefánt szikla - a világ egyik legkülönösebb sziklája. és helyek témakörben. A győztes fotókon láthatunk a NatGeoTehetséges gyerekfotósokat díjazott a National Geographic. -A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. l megszokott, nyers őszinteséggel ábrázolt, megdöbbentő emberi sorsokat, illetve lenyűgöző természetfotó10 varázslatos fotó a National Geographic Traveler fotópályázatából. kat is.

1. Ashley Vincent Nagydíjas és Természet kategória győztes képe. Khao Kheow állatpark, Chonburi, ThaiföldFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. . Busaba, indoknai tigrisA kihalás szélén áll a szibériai tigris. a Khao Kheow-i allatparkban.

National Geographic fotóverseny

2. Micah Albert Emberek kategóriagyőztes képe. DandoraDandora - "a halál szeméttelepe". , Kenya105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. .
A kenyai Dandora szeméttelepe az egyetlen lerakóhely NairobiKibera nyomornegyed - Afrika legnagyobb nyomortelepe. – Kelet-AfrikaEgyre nő az albínók elleni támadások száma Afrikában. legnagyobb polulációval rendelkező városa – mellett. A lerakó mindössze nyolc kilométerre fekszik a városMesés helyek, elbűvölő városok. üzleti központjától és csaknem összefolyik a város egymillió embernek ottont adó nyomornegyedeivel.

National Geographic fotóverseny

3. Nenad Saljic Helyek kategóriagyőztes képe. Zermatt, Svájc, a Matterhorn 4478 méteres csúcsa teliholdkor.

National Geographic fotóverseny

4. Kai-Otto Melau az olvasók által Emberek kategóriában legjobbnak ítélt képe. Hardangervidda, NorvégiaMit tesznek az emberek ha egy kabát nélküli, didergő, magányos kisfiút látnak?. .
Roald Amundsen nyomdokaiban járó verseny a norvégiai Hardangervidda Mountainplateu-n. A száz kilométeres szakasz volt Amudsen dél-sarki útjának felkésztő terepe. Amudsen nem tudott átkelni a fennsíkon, a rossz időjárás miatt vissza kellett fordulnia.

National Geographic fotóverseny

5. Adam Coish Helyek kategóriában az olvasók által legjobbnak ítélt képe. Pond Inlet, Nunavut, KanadaEgy különleges étterem, ahol csak jelnyelven rendelhetnek a vendégek. .
Jégdarabok levágása egy jéghegyről, bevett szokása az inuitoknak hogy ivóvizet szerezzenek maguknak a szárazföldre. Egy hétvégi vadászaton is tökéletes ivóvízbeszerzési forrás.

National Geographic fotóverseny

6. (Honorable mention, Temészet kategória) Fransisca Harlijanto – Komodo, Indonézia
National Geographic fotóverseny

7. (Honorable mention, Emberek kategória) Wendell Phillips – Bekasi, Indonézia
A Yayasan Galuh rehabilitációs központ egy mentális egészségügyi létesítmény, ami 250 páciensnek ad otthont az indonéziai Bekasiban. Többnyire olyanok kerülnek az intézménybe, akikről anyagi helyzetük miatt a család nem tud, vagy csak nem akar többé gondoskodni.

National Geographic fotóverseny

8. (Honorable mention, Temészet kategória) Micheal Eastman – Squaw Creek, ParkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. Country, Wyoming, Egyesült Államok. Kiváló hallásával ez a vörös rókaKutyaként viselkedik Todd, a róka. megcélzott egy fél méter mélyen a hó alatt búvó egeret. Elkapta.

National Geographic fotóverseny

9. (Honorable mention, Emberek kategória) Ulrich Lambert – Midigama, Sri Lanka.
A gólyaláb-halászat egy egyedi Sri-Lanka-i halászati forma. A halász egy a korallzátonyba álltott rúdra ráerősített boton ül. A hossz expozícióval készült kép megmutatja milyen instabil a horgász pozíciója.

National Geographic fotóverseny

10. (Honorable mention, Temészet kategória) Sanjeev Bhor – Masai mara nemzeti parkFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. , Kenya
Malaika nőstény gepárdLenyűgöző képek a kenyai vadvilág változatos élővilágáról. kölykével. Malaika híres, arról hogy gépkocsikra ugrál fel, amit anyjától Kikétől tanult egykor, aki az ő anyjától Ambertől tanulta a mutatványt. Malaika most saját kölykét tanítgatja.

National Geographic fotóverseny

11. (Honorable mention, Temészet kategória) Eric Guth – A Jökulsárlón lagúnától keletre, IzlandAz izlandi Elefánt szikla - a világ egyik legkülönösebb sziklája. keleti partja mentén. A Breiðamerkurjökull gleccserről levált majd partravetődött jégdarab Izland keleti partján. A fotó 4 perces zárídővel készült, ami alatt a fotós egy fejlámpával pásztázta vágig a jégdarab mögötti homokpad sávját.

National Geographic fotóverseny

12. (Honorable mention, Helyek kategória) Wari Wonowidjojo – Párizs
Téli hangulatkép Eiffel toronnyal.

National Geographic fotóverseny

13. (Honorable mention, Temészet kategória) Jason Ching – Bear Creek, Lake Aleknagik, Alaszka
Alaszkai vadon élő barnamedve egy mozgásérzékelős fotócsapdával lefotózva.

National Geographic fotóverseny


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!