National Geographic fotópályázatának nyertesei

A National GeographicKihalás szélén állnak a nagymacskák!. minden évben megrendezi fotóFantasztikus fényképek a Smithsonian Magazine fotópályázatán. versenyét, amelyre idén 150 országból több mint 22 ezer felvétellel pályáztak profi és amatőr fotósok egyaránt. A versenyre három kategóriában lehetett nevezni, emberekAz év legjobb utazási fotói – csodálatos képek a NatGeo 2016-os fotópályázatán. , természetGyógyító és csodatévő helyek világszerte. és helyek témakörben. A győztes fotókon láthatunk a NatGeoTehetséges gyerekfotósokat díjazott a National Geographic. -A Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. l megszokott, nyers őszinteséggel ábrázolt, megdöbbentő emberi sorsokat, illetve lenyűgöző természetfotóVálogatás az év természetfotósa verseny lélegzetelállító pályaműveiből. kat is.

1. Ashley Vincent Nagydíjas és Természet kategória győztes képe. Khao Kheow állatpark, Chonburi, ThaiföldFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. . Busaba, indoknai tigrisA kihalás szélén áll a szibériai tigris. a Khao Kheow-i allatparkban.

National Geographic fotóverseny

2. Micah Albert Emberek kategóriagyőztes képe. DandoraDandora - "a halál szeméttelepe". , Kenya105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. .
A kenyai Dandora szeméttelepe az egyetlen lerakóhely NairobiKibera nyomornegyed - Afrika legnagyobb nyomortelepe. – Kelet-AfrikaÍgy tudta megállítani a felbőszült elefántot a túravezető. legnagyobb polulációval rendelkező városa – mellett. A lerakó mindössze nyolc kilométerre fekszik a városHong Kong - a luxus és a nyomor városa. üzleti központjától és csaknem összefolyik a város egymillió embernek ottont adó nyomornegyedeivel.

National Geographic fotóverseny

3. Nenad Saljic Helyek kategóriagyőztes képe. Zermatt, Svájc, a Matterhorn 4478 méteres csúcsa teliholdkor.

National Geographic fotóverseny

4. Kai-Otto Melau az olvasók által Emberek kategóriában legjobbnak ítélt képe. Hardangervidda, NorvégiaMit tesznek az emberek ha egy kabát nélküli, didergő, magányos kisfiút látnak?. .
Roald Amundsen nyomdokaiban járó verseny a norvégiai Hardangervidda Mountainplateu-n. A száz kilométeres szakasz volt Amudsen dél-sarki útjának felkésztő terepe. Amudsen nem tudott átkelni a fennsíkon, a rossz időjárás miatt vissza kellett fordulnia.

National Geographic fotóverseny

5. Adam Coish Helyek kategóriában az olvasók által legjobbnak ítélt képe. Pond Inlet, Nunavut, KanadaÍgy mentette ki az autópályára tévedt bocsát a medvemama. .
Jégdarabok levágása egy jéghegyről, bevett szokása az inuitoknak hogy ivóvizet szerezzenek maguknak a szárazföldre. Egy hétvégi vadászaton is tökéletes ivóvízbeszerzési forrás.

National Geographic fotóverseny

6. (Honorable mention, Temészet kategória) Fransisca Harlijanto – Komodo, Indonézia
National Geographic fotóverseny

7. (Honorable mention, Emberek kategória) Wendell Phillips – Bekasi, Indonézia
A Yayasan Galuh rehabilitációs központ egy mentális egészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ügyi létesítmény, ami 250 páciensnek ad otthont az indonéziai Bekasiban. Többnyire olyanok kerülnek az intézménybe, akikről anyagi helyzetük miatt a család nem tud, vagy csak nem akar többé gondoskodni.

National Geographic fotóverseny

8. (Honorable mention, Temészet kategória) Micheal Eastman – Squaw Creek, ParkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. Country, Wyoming, Egyesült Államok. Kiváló hallásával ez a vörös rókaKutyaként viselkedik Todd, a róka. megcélzott egy fél méter mélyen a hó alatt búvó egeret. Elkapta.

National Geographic fotóverseny

9. (Honorable mention, Emberek kategória) Ulrich Lambert – Midigama, Sri Lanka.
A gólyaláb-halászat egy egyedi Sri-Lanka-i halászati forma. A halász egy a korallzátonyba álltott rúdra ráerősített boton ül. A hossz expozícióval készült kép megmutatja milyen instabil a horgász pozíciója.

National Geographic fotóverseny

10. (Honorable mention, Temészet kategória) Sanjeev Bhor – Masai mara nemzeti parkFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. , Kenya
Malaika nőstény gepárdLenyűgöző képek a kenyai vadvilág változatos élővilágáról. kölykével. Malaika híres, arról hogy gépkocsikra ugrál fel, amit anyjától Kikétől tanult egykor, aki az ő anyjától Ambertől tanulta a mutatványt. Malaika most saját kölykét tanítgatja.

National Geographic fotóverseny

11. (Honorable mention, Temészet kategória) Eric Guth – A Jökulsárlón lagúnától keletre, IzlandIzland fekete homokos tengerpartja. keleti partja mentén. A Breiðamerkurjökull gleccserről levált majd partravetődött jégdarab Izland keleti partján. A fotó 4 perces zárídővel készült, ami alatt a fotós egy fejlámpával pásztázta vágig a jégdarab mögötti homokpad sávját.

National Geographic fotóverseny

12. (Honorable mention, Helyek kategória) Wari Wonowidjojo – Párizs
Téli hangulatkép Eiffel toronnyal.

National Geographic fotóverseny

13. (Honorable mention, Temészet kategória) Jason Ching – Bear Creek, Lake Aleknagik, Alaszka
Alaszkai vadon élő barnamedve egy mozgásérzékelős fotócsapdával lefotózva.

National Geographic fotóverseny


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!