Mesebeli látvánnyal kápráztatja el az utazókat a vízesés felett épült kínai városka

Mintha csak egy fantasy filmből lépett volna elő az a varázslatos hangulatú, ősi városka, mely a kínai Hunan tartomány hegyekkel szabdalt vidékén rejtőzik. A vízesésKrka Nemzeti Park – a horvát kincs. felett épült település hosszú időn át Wangcun néven volt ismert, ám később egy, a 80-as évek végén itt forgatott, nagy sikerű film (Hibiscus Town) hatására átnevezték. 2007 óta hivatalosan is a Furong nevet viseli, mely magyarul hibiszkuszt jelent. A városVelence rejtett történelme és kevéssé ismert helyei egy csodálatos útifilmen. képét meghatározó  40 méter széles vízesés a Jüan-folyó legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. mellékfolyója zuhan, s éjszakánként fényárban tündököl.

A város egyedülálló tájképe, ősi házai, macskaköves utcái és különlegesRekordnagyságú pitont fogtak be Floridában. tradíció egyre több turistát vonzanak, sokan a világszerte ismert Zhangjiajie Nemzeti Park felé tartva keresik fel a járás gyöngyszemének számító Furongot. A sziklára épült Wangcun eredetiVéget vetett egy új kutatás a legrégebbi maja kódexről szóló évtizedes kételyeknek. lakói a vendégszeretetükről ismert, kisebbségben élő Tujiák voltak, a mai Furongot a Tujia és Han népcsoport közös leszármazottai lakják.

Forrás: Wikimedia Commons/Chensiyuan
Forrás: Wikimedia Commons/Chensiyuan

 

Le village de Furong

Le village de Furong 芙蓉镇 est situé près de la ville de Hangshuan, dans le comté de Yi, au sud de la province de Zheijiang en Chine. Ce village ancien est une des attractions touristiques les plus en vogue de la région. Il se trouve précisément dans les collines du Liwuguan, sur l’affluent sud-ouest de la rivière Nanxi.

Közzétette: CCTV – 2018. március 2., péntek

 


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!