Megújult az El Caminito del Rey, a világ egyik legfélelmetesebb hegyi ösvénye

Március végétől érkezhetnek a túrázók a megújult, kerítésekkel és korlátokkal biztonságosabbá tett El Caminito del ReyEl Caminito del Rey - veszélyes hegyi ösvény. hegyi ösvényhez. Az El Caminito del Rey (A király ösvénye) egy hegyi ösvényÉpítkezés 400 méteres magasságban, biztosítókötél nélkül. SpanyolországRitka ibériai hiúz tűnt fel Madrid közelében. Málaga tartományában, az El Chorro kanyonA Paria-kanyon megkövült homoktengere. falára erősítve, több mint száz méteres magasságban húzódik. Az 1,2 kilométer hosszú hegyi utat az 1900-as évek elején építették a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél készülő vízerőművek építkezésén dolgozó munkások számára. Az ösvény kiépítése négy évig tartott, 1905-re fejeződött be. A munkások építőanyagok és élelmiszer szállítására használták a gyalogösvényt, a karbantartók pedig a csatornaA Panama-csatorna akkor és most. folyamatos ellenőrzéséről, tisztításáról gondoskodhattak az út segítségével.

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

1921-ben XIII. Alfonz spanyol király is végigment rajta a védőgát felavatásakor, ennek kapcsán kapta az út a most is ismert nevét. Mivel a gyalogútSzent fa az út közepén. karbantartása az évtizedek során elmaradt, ezért több helyen nagyobb darabok szakadtak le belőle, kifejezetten veszélyessé vált. Az 1999-ben és 2000-ben bekövetkezett négy halálos balesetIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. után a hatóságok lezárták az út mindkét bejáratát. Innentől fogva tilosSao Paulo - egy város kültéri reklámok nélkül. volt rajta az áthaladás, ám őrzés hiányában sok kalandvágyó turistaA Machu Picchu félelmetes hegyi útvonala. mégis végigment az életveszélyes ösvényen.

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

El Caminito del Rey

2011-ben állapodott meg az andalúz kormány és Malaga önkormányzata, hogy közösen fizetik ki hegyi útMegrepedt az üvegpadló egy nemrég átadott hegyi sétaúton. biztonságossá tételének költségét. Az El Caminito del Rey felújítására 2,8 millió eurót költöttek. Az ösvény az első hat Hegyi kunyhó 4003 méteres magasságban. napban a tervek szerint ingyenes lesz, és utána belépődíj ellenében lehet majd végigmenni rajta.

El Caminito del Rey

A megújult El Caminito del Rey:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!