Még az állatvédők is nehezen hitték el, hogy egy bajba jutott medvét vettek a gondozásukba

Különös állatra lettek figyelmesek kaliforniai lakosok néhány nappal karácsony előtt, mely udvarról udvarra járva, a szemetesekben próbált meg élelmet szerezni. A nagy mancsú, rejtélyes"Szellem medvék" járják Kanada vadregényes erdejének mélyét. teremtményről bejelentést tettek a Kaliforniai hal- és vadvédelmi hivatalnál. A helyszínre kiérkező szakemberek megállapították, hogy a kopasz állat valójában egy fekete medveEgy hatalmas medve és egy férfi különleges barátsága. . A teljesen lesoványodott állat nagyon rossz állapotban volt az őt hosszú ideje kínzó paraziták és fertőzések miatt, melyek következtében már a szőre is kihullott, és segítség nélkül nem sokáig maradt volna életben.

Forrás: FFAWC
Forrás:  FFAWC

A fiatal medve már jó ideje betegeskedett és régóta küszködött az élelemszerzéssel, aminek következtében szinte teljesen felismerhetetlen lett. Az Eve-nek elnevezett állatot a Fund for Animals Wildlife Center (FFAWC) nevű szervezet munkatársai szállították el a központjukba, ahol hosszas rehabilitáció vette kezdetét.

“Ez volt az eddigi legszélsőségesebb eset a központ történetében. Egészen biztos, hogy nem maradt volna életben, ha nem értesítenek minket, annyira rettenetes állapotban volt” – mondta Matthew Anderson igazgató.

Forrás: FFAWC
Forrás: FFAWC
Forrás:

Eve életéért Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. napokon át küzdöttek, állapota a gyógyszeres kezeléseknek és a megfelelő rehabilitációnak köszönhetően szép lassan javulni kezdett. A medve saját lakosztályt és kifutót kapott a központban, ahol rendkívül jól érzi magát, különösen a medencéjét szereti, és több mint fél év elteltével a szőre is elkezdett visszanőni, valamint a súlya is normalizálódik.

Forrás: FFAWC
Forrás: FFAWC
Forrás: FFAWC
Forrás:

“Most már sokkal jobban hasonlít egy medvére. Nagyon kíváncsi és játékos természetÖtletes utcai alkotások, melyekben a természet jut főszerephez. ű, úgy viselkedik ahogy az egy vadon élő medvétől elvárható, ami bizodalomra ad okot annak kapcsán, hogy később szabadon engedhetjük” – mondta Anderson a The Dodo-nak.

A medve azonban továbbra is gyógyszeres kezelés alatt áll és még néhány hónapig biztos megfigyelés alatt tartják, mielőtt visszaengednék a természetbe. “Mindennap közelebb kerülünk ennek irányába, nagyon bizakodóak vagyunk” – tette hozzá az igazgató.

Forrás: FFAWC
Forrás: FFAWC

A fekete medveVideóra vették, ahogy egy kíváncsi fekete medve beszáll egy parkoló furgonba. vagy baribál (Ursus americanus) AmerikaKét centimétert süllyedt Houston a Harvey hurrikán miatt. egyik legismertebb medvéje. Első pillantásra is különbözik a barna medvétől, de nem csak a bundája miatt: keskenyebb a feje, arca hegyesebb, de homloka előbbre áll, talpa jóval rövidebb. Amerika északi részén minden erdőElképesztő világrekord - fél nap alatt 66 millió fát ültettek el Indiában. s vidéken megtalálható. Találkozhatunk vele a keleti partvidékeken ugyanúgy, mint Kaliforniában; a messze északi tájaktól Mexikóig honos.

Nagyon jó úszó, de a legjobban a kúszáshoz ért. Pillanatok alatt fenn terem a legmagasabb fán is. Elmondható, hogy ügyesebb, mint a barna medveMedvebocsot láttak Heves megyében. , bár ugyanezek a mutatványok ez utóbbinak sem esnek nehezére. Ugyanígy a két lábra állás is megszokott mindkét fajnál, csakhogy a fekete medve talpa rövid, így nehezebben tudja megtartani ezt a helyzetet. Tápláléka főképpen növényi eredetű, de húst is fogyaszt. Megeszi a füvet, leveleket, a félig vagy egészen érett gombát, bogyókat és az erdő által kínált mindenféle gyümölcsöt.

Forrás: FFAWC
Forrás: FFAWC

Black Bear Patient #4319 “Eve” goes to town on her pumpkin!

Last week, we gave our black bear patient #4319 also know as Eve, a nickname given to her by her transport rescuers, one of her favorite enrichment items – which happens to be an edible squash…a pumpkinKutyának képzeli magát a megmentett mosómedve. ! She is determined to tear into it and get whatever goodies are inside. We may have added a few fun morsels in addition to the pumpkin seeds she enjoys…:-) She doesn’t waste anytime ripping into it once she gets started!

Közzétette: The Fund for Animals Wildlife Center – 2018. augusztus 1., szerda


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!