Már nem fenyegeti kihalás a karibi manátuszt

Már nem fenyegeti kihalás az állatbarátok egyik kedvencének számító tengeri tehenet az új amerikai kormányzati besorolás szerint. A belügyminisztérium alá tartozó HalGavin, a fotómodell hal. - és Vadvédelmi Szolgálat (FWS) közölte, hogy mivel csak FloridaSzükségállapotot rendeltek el Floridában az emberekre is veszélyes algavirágzás miatt. vizeiben 6620 körülire tehető a karibi manátuszként és lamantinként is ismert növényevő tengeri emlősök száma, a veszélyeztetett (kihalás fenyegette) kategóriából átsorolták őket a fenyegetett kategóriába.

Fotó: Wikipedia/Galen Rathbun /USFWS Digital Library

A vadvédelmi szolgálat szerint az átminősítés nyomán semmit sem csökken a karibi manátuszok szövetségi szintű védelme, természetvédőElhunyt Daphne Sheldrick, az "elefántok anyja". k azonban attól tartanak, hogy a tagállamok és az önkormányzatok késztetést érezhetnek saját védőintézkedéseik lazítására.

Fotó:  Wikipedia/Albert kok

A ritkaRitka fekete flamingót filmeztek le Cipruson. faj, amelyből az 1970-es években már csak néhány száz példány élt, egyebek között annak köszönheti megerősödését, hogy átalakították a zsilipeket, védettMegszüntetik a Yellowstone Nemzeti Parkban élő grizzly medvék védettségét. területeket hoztak létre és korlátozták a motorcsónakok sebességét a tengeri tehén lakta vizeken az állatok számára végzetes összeütközések megelőzése céljából. Aktivisták főleg a sebességkorlátozás feloldásától tartanak, márpedig a Florida vizein tavaly holtan talált 520 manátuszA karibi manátusz avagy a különös kinézetű lamantin . egyötöde vízi jármű miatt pusztult el.

Fotó: Wikipedia/Ramos Keith, U.S. Fish and Wildlife Service

 A karibi manátuszLamantinok ragadtak a sárba az Irma hurrikán miatt. – amely közeli rokonságban áll az amazóniai és az afrikai manátusszal, valamint az ausztráliai dugonggal – az Egyesült ÁllamokÚj fajok százai érkeztek a cunamiszeméttel az Egyesült Államokba. délkeleti részének vizein, a karib-tengeri szigetek környékén és Dél-AmerikaVadnyugati szellemvárost kínálnak eladásra Amerikában. északi partjainál él. Akár 4-5 méteresre is megnőhet, súlya elérheti az 500-700 kilogrammot. Esetlen teste és ráncos, szakállas pofája miatt az állatbarátok egyik kedvence.

Fotó: Carol GrantU.S. Fish and Wildlife Service   

A tengeri teheneknek nincs természetes ellenségük, ám gyakran okozzák vesztüket a mesterséges csatornák hajóemelői, maguk a hajók, továbbá könnyen megsérülnek a halászhálóktól és halcsapdáktól. Ezen kívül nem tudják hosszú távon elviselni a 20 Celsius-fok alatti vízhőmérsékletet és a part menti vizek vörösalgásodására is érzékenyek. A teljes manátuszpopulációt több mint 13 ezer egyedre becsülik.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!