Már csak egyetlen iskolás gyerek maradt egy távoli skóciai szigeten

A skóciai Shetland-szigetekhez tartozó Out Skerries szigetcsoporton él a 10 éves Aron AndersonA világon először kerekesszékkel ért el a Déli-sarkra egy svéd férfi. , akit a brit sajtó Nagy-BritanniaTöbb mint 10 évig készült a hatalmas sárkány sövény. legmagányosabb kisiskolásaként emleget. A SkóciaEgy vasútállomáson hagyta gazdája a kutyáját, holmiját egy bőröndbe tette. partjaitól több mint 200 kilométerre található Out Skerries a Shetland-szigetek fő csoportjáJelentősen gyorsult a hínárosodás a Balatonban. l keletre fekszik. Out Skerries-en egykor virágzó közösség élt ám az elmúlt években folyamatosan csökkent a lakosság száma. Az elvándorlás miatt ma már csak 73 lakosa van, akik Housay és Bruray szigetek élnek, amelyeket egy ki híd köt össze egymással. Olyannyira kevesen élnek az aprócska szigetcsoporton, hogy Aron az egyetlen általános iskolás korú gyerekRoona Begum - a legnagyobb fejű kislány. , így Out Skerries iskolájának ő az egyetlen diákja.

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

A helyi iskolában egyébként egyetlen tanár van és két tanterem. Ezeket, akárcsak a település játszóterét, Aron egyedül10 éve egyedül él egy elnéptelenedett faluban egy kínai férfi. használja. „Néha elég furcsaRitka, különös kinézetű cápát fogtak a dél-ausztrál partoknál. , hogy senki más nincs az iskolában” – mondta a fiú Telegraph-nak. Korábban Aronnak több osztálytársai is volt, köztük a testvérei is, ám a baráti elköltöztek, a testvérei pedig már gimnáziumba járnak, ami a Shetland-szigetek fő szigetIzland - a vulkánok és gejzírek országa. én, Mainland-en található. Aron testvérei Ivan és Owen kollégiumban laknak, mivel az gimnáziumhoz csak komppal lehet eljutni és az út több mint 2 és fél óra.

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

Aron elmondta, hogy ennek ellenére szeret a szigeten élni és iskolaIskola a híd alatt Új-Delhi legszegényebb gyerekeinek. után általában nagyokat biciklizik valamint a legjobb barátjával, a kutyájával játszik, de sok időt tölt a szigeten élő birkákÖtszáz birka rejtőzik ezeken a fotókon. és kacsák között is. Aron azt is elmondta, hogy halász szeretne lenni, akárcsak az apja, Ewan. A fiú édesanyja Denise, elmondta ez lesz az első olyan tél, amit a fia egyedüli tanulóként tölt a suliban, és ez biztosan nehéz lesz neki.  Szerinte a fia azonban nem boldogtalan, mivel szeret felnőttekkel lenni és elég felnőttesen viselkedik, de élvezi azokat a hosszú kirándulásokat is, amik során más gyerekekkel találkozhat Skóciában. A róla megjelent cikkek után a Redditen elindult egy kampányHogyan látják önmagukat a nők? - érdekes kísérlettel állt elő a Dove. , melynek célja, hogy minél többen küldjenek neki Karácsonyra üdvözlőlapot, hogy így éreztessék a fiúval, hogy nincs egyedül. Az akció elindítója egyeztetett Aron szüleivel is, akik örömmel fogadták az ötletet. A kezdeményezéshez már több ezren csatlakoztak.

Egy ki skót sziget egyetlen iskolása

A leveleket és karácsonyi lapokat erre a címre várják:

Mr Aron Anderson
c/o Skerries School
Skerries
Shetland
ZE21 9AS
Scotland


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!