Magyarországra is betör Xaver, az óriásvihar

vihar3

Északnyugaton akár 100-120 kilométer per órás széllökésekre, északon A fagyott természet csodálatos képződményei. ra, havas esőAz utóbbi 26 év legnagyobb vihara közelít Nagy-Britanniához. re is számítani lehet. Vihardagályt és óránként 150 kilométeres szelet hozhat a Xaver nevű orkán, amely az utóbbi évtizedek legnagyobbCalgary - a világ egyik legnagyobb smaragdja. és legveszélyesebb vihara lehet.

-

Skóciában már készülnek az óránként 160 kilométer per órás sebességgel fújó szél okozta áradásokra. A hamburgi repülőtéren kora délutánig 55 járatot töröltek, köztük a Germanwings légitársaság Budapestre közlekedő, illetve Budapestről érkező járatát. A viharViharfelhők a magasban - lélegzetelállító képeket készített a pilóta. várhatóan NémetországHatalmas görgőfelhő tűnt fel egy németországi repülőtér felett. területének kétharmadát érinti, csak a MajnáFagyott buborékok tava. l délre fekvő térséget kerüli el, és a Berlin-Köln vonaltól északra lesz a legerősebb. Várhatóan péntek délután hagyja el az országot.

xaver

vihar

vihar

Az Időkép szerint a Xaver nevű viharciklon hidegfrontja pénteken éri el a hazánkat, és északnyugaton akár 100-120 kilométer per órás lökéseket is hozhat. A hidegfront felhőHatalmas görgőfelhő tűnt fel egy németországi repülőtér felett. zetével az éjszakai órákban éri el hazánkat, főként az ország északi felén okozhat többfelé csapadékot, mely vegyesen lehet havas eső, kisebb havazásHavas csodavilággá varázsolta a tél a Fővárosi Állatkertet. , de eleinte akár ónos eső, fagyott eső is hullhat.  Napközben a gyorsan robogó felhőkből már csak helyenként alakulhat ki hózápor, viszont a délnyugati tájak kivételével egyre nagyobb területen megerősödik, sokfelé viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél, az ország északi felén a legerősebb széllökések a 70-90 kilométer/órát is elérhetik, sőt elsősorban Győr-Moson-Sopron megye területén akár 100-120 kilométer/órás szélvihar sem tartható kizártnak.

Forrás: MTI/Időkép/Hír24

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!