Lombkoronasétány épül a nagykörűi Tisza-parton

Mintegy négyszáz méter hosszú lombkoronasétány épül a nagykörűi TiszaFotók a tavaszi állatseregletről - földön, vízen, levegőben. -parton – derül ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármesterének tájékoztatásából. Túri Tibor elmondta, hogy a látványosság létrejöttével évtizedes álmuk válik valóra, s a térség többi településével összefogva szeretnének vonzó programokat kínálni a látogatóknak. A beruházásEurópa legnagyobb ingatlanberuházását tervezik Athén elhagyatott repülőterén.  – mely egy 2016-os pályázat eredménye – a tervek szerint idén októberre készül el.

A lombkoronasétány a gáttöltés és a kishajókikötő között épül az ártéri erdőAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. ben nyolc méter magasan, így a Tisza ingadozó vízállása nem befolyásolja majd a nyitva tartást. Emellett étterem is létesül és lefedik a szabadtéri színpadot. További terveik között pedig szerepel játszótér, szabadtéri társasjátékpark, csillagvizsgáló és egy egyszerűbb kalandpark kialakítása is.

Forrás: Nagykörű Községi Önkormányzat

A település egyébként nevét onnan kapta, hogy a Tisza szabályozása előtt majdnem teljesen körbefogta a folyó, szigetként emelkedett ki a környező árterekből. A faluViganella - a falu, ahol egy óriástükörrel biztosítják a napfényt. a 18. században látványosAz évszázad leghosszabb teljes holdfogyatkozásában gyönyörködhetünk. gyarapodásnak indult. 1751-ben telepítette az első szőlőt báró Orczy Lőrinc az úgynevezett Homokra, mely a 19. század második felétől Petrovay György földbirtokos jóvoltából a híres nagykörűi ropogós cseresznye termőhelye lett. Nagykörűben terül el hazánk legnagyobbA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. cseresznyése, több mint 200 hektáron, nem véletlen tehát, hogy régóta “az ország cseresznyéskertjeként” emlegetik a települést.

Nagykörű élete a cseresznye körül forog. Talán nincs is olyan család, amely a faluban Petrovay György által az 1870-es…

Közzétette: Nagykörű Virágzástól Befőzésig Rendezvénysorozat – 2019. április 11., csütörtök


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!