Kutatás a történelem legrejtélyesebb eseménye után

A neandervölgyiekLétezett kannibalizmus az Észak-Európát lakó neandervölgyiek között. évezredeken át járták a Földet, gyakorlatilag hosszabb ideig, mint a ma élő, modern emberekMiben gyökerezik az erőszakra való hajlam?. . Sikeres és leleményes vadászok voltak, akik saját kultúrával rendelkeztek és folyton változó, fejlődő csoportokban éltek. Kihalásuk éppen ezért a történelem egyik legkorábbi és egyben legnagyobb rejtélye, melyre talán választ kaphatunk a ViasatA valódi Trónok Harca. History legújabb, ’A neandervölgyiek apokalipszise’ című sorozatában.

Már viszonylag sok információval rendelkezünk a neandervölgyiRejtélyes építményeket hozott létre a neandervölgyi ember. emberek életével kapcsolatban. Természetesen vannak megcáfolhatatlan bizonyítékok, azonban még így sok feltételezés és puszta következtetés maradt.  Az egyik legnagyobb a kihalásukat övező rejtélyAz FBI segített azonosítani egy 4000 éves egyiptomi múmiát. körül forog. Vajon egy szupervulkánTúlélték a történelem legnagyobb vulkánkitörését a Dél-Afrika területén élt kőkorszaki emberek. végzett velük vagy a modern ember megjelenése okozta a kihalásukat?

Azt mindenesetre tudjuk, hogy a modern emberek és a neandervölgyiek évezredeken át éltek egymás mellett, sőt idővel keveredtek is. Ez a keveredés azonban nem volt csak részleges, ugyanis a modern ember elterjedésével a neandervölgyiek visszaszorultak. Arról azonban nem maradt fent semmilyen bizonyíték, hogy ez békés vagy erőszakos visszaszorítás volt. A neandervölgyiek csontjain talált nyomok is inkább arra utalnak, hogy – noha veszélyesAdrenalinfüggő sportolók a legfélelmetesebb helyeken. és durva életet éltek – sérüléseiket inkább vadászatKét nap alatt 300 medvét öltek meg Floridában. közben szerezték.

Most tudósok és régészek keresik a választ arra, hogy vajon mi történt velük. Vajon egy háború a modern emberek és a neandervölgyiek között? Esetleg a modern ember által hozott fertőző betegségA legkülönösebb rendellenességekben szenvedő emberek. végzett velük? Vagy egy természeti katasztrófaÍgy tudták egyetlen képben megörökíteni a világ egyik legnagyobb fáját. ? Ha ez utóbbi, akkor vajon az megtörténhet velünk is?

Kövesse Ön a tudósokból álló csapat munkáját, akik új nyomozásba kezdenek, mely talán választ adhat a neandervölgyiek kihalásKihalás szélére került állatok. ával kapcsolatos kérdésekre november 16-tól hétfőnként 21 órakor a Viasat History műsorán.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!