Különleges páros – egy alpaka lett az ausztrál fiú legjobb barátja

KülönlegesHihetetlen barátság alakult ki egy szarka és az őt megmentő család között. háziállatA világ legkisebb kaméleonját találták Madagaszkáron. ával mindig nagy feltűnést kelt az az ausztrál fiú, aki két évvel ezelőtt egy alapkát kapott a szüleitől Karácsonyra. A most 14 éves Matt sokáig kérlelte a szüleit, hogy lehessen végre kutyája, ám végül egy alpakaA legviccesebb alpaka frizurák. lett a leghűségesebb barátja, miután egy kirándulás alkalmával találkozott néhány alpakával, akik teljesen lenyűgözték a fiút. A Chewy-nak elnevezett állatot egy farmról vette magához a család, ahonnan a húsiparba kerülnek azok a hím alpakák, amik nem kelnek el két éves korukig. Az alpakáért Szenteste autóAz eredetivel szinte teljesen megegyező kínai autómásolatok. ztak el, hogy Matt vágya végre teljesüljön és legyen saját háziállata.

Matt kiválasztotta magának Chewy-t, aki a legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. volt az összes ott élő alpaka közül. Habár a fiú nem éppen átlagos háziállatot kapott, de az alpaka befogadása nagyszerű döntésnek bizonyult, hiszen Matt és Chewy imádják egymást, közel két éve elválaszthatatlanok. Az alpaka szeretettel védelmezi kis gazdáját és egyben legjobb barátját, akivel szívesen vesz részt mindenféle kalandban. A környéken élők pedig rajonganak a különleges párosért.

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Alpaka

“Chewy mindennap meglep minket valami hihetetlen dologgal. Bár néha ugyan makacs, de különlegesen kommunikálja velünk, hogy mit is szeretne. Minden családtagot óvja és védelmezi, mindig kifejezi a támogatását, mikor valamelyikünk ideges vagy szomorú” – mesélte a különleges állatról Matt édesanyja.

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Alpaka

Az alpaka egyébként egy háziasított, rendkívüli finomságú gyapjáról ismert dél-amerikai teveféle. Legközelebbi rokona és valószínűleg őse a vadon élő vikunyaVikunyacsikó született a Szegedi Vadasparkban. , bár a 2001-es genetikai alapú cáfolatig úgy tartották, hogy a lámához hasonlóan a guanakóból háziasították. Az alpaka gyapja a legfinomabbak közé tartozik a világon. PeruLina Medina - minden idők legfiatalabb anyukája, aki 5 évesen szült. , BolíviaSzerzetesek fogadták örökbe az utcán kóborló barátságos kutyát. és ChileChile elhagyatott bányavárosai. területén rendkívül sok alpakát tenyésztenek: itt él a világ hárommilliós alpakaállományának mintegy 99%-a, de más latin-amerikai országokban, illetve Észak-Amerikában, Új-Zélandon és Ausztráliában is megjelentek kisebb tenyészetei. Gazdasági haszna mellett jámbor és kedves természete miatt az alpaka egyre gyakoribb házikedvenc.

További képeket itt nézegethet az alpakáról, és izgalmas kalandjairól: Instagram/Chewpaca


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!