Különleges felfedezés: Vámpírbéka Vietnamból

Cimkék: , , ,

KülönlegesEltérő bőrszínnel született egy ikerpár Angliában. békafajt fedeztek föl a kutatók a délkelet-ázsiai ország trúpusi esőerdeiben: egy olyan kétéltűt, amely ebihalainak fogszerű képződményei vannak.

Vámpírbéka Vietnamból

Fotó: Jodi Rowley/National GeographicFutárok, akik a világ legeldugottabb helyeire visznek csomagokat.

Az 5 cm hosszú, 2008-ban azonosított békafajnak – a repülő Rhacophorus vampyrusnak – a Vietnam déli részén található, árnyékos erdők adnak otthont. Ez a békafaj hártyás lábai segítségével, vitorlázó repüléssel suhan fáról-fára. A kifejlett egyedek petéiket a fatörzsekben összegyűlt vizekben helyezik el, itt ugyanis az ivadékok védve vannak a folyóVörösre változott a Jangce. kban és tavakban élő ragadozóktól.

„Egyáltalán nincs szükségük arra, hogy a lemenjenek talajra” – mondta a kutatás vezetője Jodi Rowley, a Sydney-i Ausztrál Múzeum kétéltű szakértő biológusa.

Az állat azonban nem e miatt érdemelte ki a vérszívó nevet. Inkább az ebihalakon található furcsaEgy különös utazás - ingyenes világkörüli út, egy feltétellel. , hajlott „agyarszerű” fogaktól, amit a tudósok csak 2010-ben fedeztek fel.

„Amikor mikroszkópon keresztül először megláttam ezeket a fogakat, nagyon elcsodálkoztam” – emlékezett vissza Rowley.

A békafog továbbra is rejtély

Az ebihalaknak általában csőrhöz hasonló szájszervük van. Ehelyett a vámpírbéka ivadékainak egy pár, fekete, kampó lóg ki a szájszervükből – először láttak ilyen fogakat békáknál.

A szakemberek még nem tudják, mi célt szolgál ez a fogféle. Bár a fatörzsekben összegyűlt vizekben ebihalakat nevelő békák gyakran etetik csemetéiket meg nem termékenyített petékkel. A fogak, véli a herpetológus, talán segítenek ezek elfogyasztásában.

Forrás:NG

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!