Klaksvík, a Feröer-szigetek festői városa

FeröerBarangolás a Feröer-szigetek festői tájain. vagy a Feröer-szigetekMesés helyek, elbűvölő városok. egy középkor óta lakott vulkáni eredetű szigetcsoportParadicsomi szigeten bukkantak rá egy második világháborús repülőgépre. az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton NorvégiaSognefjord - Norvégia legnagyobb fjordja. , SkóciaDanny MacAskill hihetetlen bringás trükkjei elképesztő helyeken. és IzlandAz izlandi Elefánt szikla - a világ egyik legkülönösebb sziklája. között. 18 szigete egy kivétellel mind lakott. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak.

Klaksvík

A Feröer-szigetekPitcairn-szigetek - a világ legkisebb népességű önálló közigazgatású területe. második legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. városa Klaksvík, mely Borðoy szigetSantorini - Görögország mesés szigete. én fekszi. A városA világ legnagyobb szállodái. különlegesReading between the lines - átlátszó templom Belgiumban. környezetben, fjordokA legszebb fjordok. és hegyekIzland színes hegyei. ölelésében fekszik. Klaksvík két ellenkező irányba futó fjordSognefjord - Norvégia legnagyobb fjordja. vége között fekszik egy völgyben, a Myrkjanoyrarfjall, a Háafjall, a Hálgafelli és a Klakkur hegyek között.

Klaksvík

Klaksvík

Klaksvík

A település a vikingUp Helly Aa - a látványos Viking Tűz-fesztivál. kor óta lakott. Eredetileg négy tanyaTanya egy kijevi lakónegyed közepén. feküdt itt, amely később négy faluvá növekedett, és ezek összeolvadásával jött létre Klaksvík. A város csak a 19. század óta lett jelentős, amikor a királyi kereskedelmi monopólium lerakatot létesített itt. A 20. század elején kezdődő fellendülésnek köszönhetően Klaksvík az ország egyik legjelentősebb ipari központja lett. A város modern halászflottával és halfeldolgozó iparral rendelkezik, amit jelentős szolgáltatóipar egészít ki.

Klaksvík

Klaksvík

Temploma, a Christianskirkjan 1963-ban épült. Kialakítása szokatlanSzokatlan dolgok, amivel csak Dubaiban találkozhatunk. , mivel harangtornya külön áll a templomLenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején - videó. épületétől, amely feröeri bazaltból, illetve fából épült. A templomhajóban egy feröeri csónakot lógattak le a mennyezetről.

Klaksvík

Klaksvík

Klaksvík

Klaksvík

Klaksvík

Klaksvík


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!