Készen áll világ körüli útjának folytatására a napelemes repülőgép

Készen áll világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. körüli útjának folytatására a Solar Impulse-2 svájci napelemes repülőMegkerülte a Földet a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép. gép. Kilenchavi kényszerszünet után a pilóták, Bertrand Piccard és André Borschberg, Hawaiin bejelentették, hogy felszállásra készek, péntektől várják a megfelelő időjárási körülményeket, hogy továbbrepüljenek Észak-Amerikába. A kizárólag napelemmel működő repülőgépIlyen volt a teljes napfogyatkozás egy repülőről nézve. Hawaiiról több úti cél felé indulhat, vagy az arizonai Phoenixbe, vagy San Franciscóba, Los Angelesbe, esetleg a kanadai Vancouverbe. Bármelyik állomást is választják majd, onnan a keleti part felé repülnek tovább, hogy később átkeljenek az Atlanti-óceánon.

Solar Impulse 2

A napelemes repülőMalacot szállítottak le egy repülőgépről. gép 2015. március 9-én kezdte meg világ körüli útját Abu Dzabiban, és 18 ezer kilométert tett meg. A kínai Nancsingból közvetlenül akart Hawaiira repülni, ám a rossz időjárási feltételek miatt kénytelen volt leszállni a japánA 390 éves bonsai, ami túlélte Hirosimát is. Nagojában, ahol csaknem egy hónapig vesztegelt a jó időre várva. Hawaiin is kénytelen volt megszakítani világ körüli útját, mivel a Csendes-óceán átrepülése során megsérültek a napelemei.

Solar Impulse 2

Solar Impulse 2

Az elmúlt hetekben a repülőgéppel 13 tesztutat hajtottak végre, hogy ellenőrizzék a hűtőrendszert. A 2,3 tonnát nyomó, 72 méter szárnyfesztávolságú repülőgép felszínét 17 ezer napelemMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. borítja, sebessége elérheti az óránkénti 140 kilométert. Elvileg megszakítás nélkül képes repülni, mert a nappal gyűjtött energia elég az éjszakai repülésre is. A különlegesA Roovere erőd láthatatlan hídja. járművet felváltva vezeti André Borschberg és Bertrand Piccard.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!