Ismét növekszik az amazonasi esőerdők irtása Brazíliában

Növekedett az erdőA világ legnagyobb fatárolója. irtás mértéke 2012 augusztusa és 2013 júliusa között a brazíliai Amazóniában, 29 százalékkal több fát vágtak ki, mint az előző évben. A brazil kormány közlése szerint a műholdfelvételek azt mutatják, hogy hatezer négyzetkilométernyi erdőt irtottak ki az adott időszakban, a legnagyobbVictoria Amazonica - a világ legnagyobb tündérrózsája. mértékben Para és Mato Grosso államokban, ahol a leggyorsabb ütemű a mezőgazdaságA klímaváltozás a kávé, a narancs vagy a banán árára és elérhetőségére is hatással lesz. terjedése Brazíliában. Mindkét államban ezer-ezer négyzetkilométernyi esőerdőA férfi, aki saját esőerdőt vett. t pusztítottak el.

Amazonasi erdőirtás

Amazonasi erdőirtás

Már a múlt évben is az amazonai esőerdőirtásPercenként 30 focipályányi trópusi erdő tűnik el. 28 százalékos növekedéséről számoltak be a brazil hatóságok. Előzőleg, 2010-2011-ben, viszont rekordA világ egyik leggyorsabb biciklije. alacsony méretű, 4656 négyzetkilométernyit semmisítettek meg azt követően, hogy brazil kormány az amazonasi esőerdők irtásának csökkentését tette a globális felmelegedésA klímaváltozás a kávé, a narancs vagy a banán árára és elérhetőségére is hatással lesz. elleni harc egyik legfontosabb céljává, és 2009-ben vállalta, hogy 2020-ig 80 százalékkal csökkentik az erdőirtást.

Amazonasi erdőirtás

Amazonasi erdőirtás

Amazonasi erdőirtás

Amazóniában 2003-2004-ben volt a legnagyobb az erdőirtás mértéke, ekkor az elpusztított erdők területe elérte a 27 700 négyzetkilométert. A hatóságok szerint az amazóniai erdőirtás fő okai a mezőgazdaság terjedése, az illegális faA világ legnagyobb fájának kivágása. - és ásványkitermelés, az infrastrukturális programok (útépítés, vízierőművek építése) az AmazonasA férfi, aki saját esőerdőt vett. térségében.

Amazonasi erdőirtás

Amazonasi erdőirtás

Brazil-rain-forest-deforestation

Amazonasi erdőirtás

Forrás: MTI, bbc.com


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!