Így borította be Európát a csernobili atomfelhő

1986. április 26-án robbant fel a KijevÓriásit robbant egy parkoló alatt húzódó vízvezeték - videó. melletti CsernobilRekordszámú turista látogatta meg a csernobili atomkatasztrófa övezetét. atomerőműRitka állatfajok népesítik be Csernobil térségét. ve. Azóta kiderült, hogy átgondolatlanul v200 millió éves sziklaképződményt romboltak le a látogatók Utah-ban [Videó]. égeztek el egy terheléses kísérletet, a reaktor megszaladt, és robbanásCsúcsforgalomban robbant fel egy autóút Oroszországban. következett be. Magyarországot 1986. április 29-én este érte el a csernobili atomerőműből indult szennyezés.

csernobil
A csernobili atomerőmű 4-es blokkja a robbanás után

A hatóságok sokáig titkolóztak, kisebb meghibásodásról beszéltek, és arról, hogy csupán két áldozata volt a robbanásnak. Azóta tudjuk, hogy a radioaktív szennyezés egész Európát elérte, a legnagyobb terhelést Észak- és Nyugat-EurópaA struccnál háromszor nagyobb ősmadár fosszíliáira bukkantak a Krím-félszigetnél. kapta. Magyarországot április 29-én, este érte el a felhő, északi irányból, ennek ellenére a hatóságok nem adtak ki figyelmeztetést, május 1-jén szabad ég alatt gyülekeztek az emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. , a szokásos felvonulásra.

A következő videón órákra, sőt, percekre lebontva tekinthetjük meg, merre és milyen gyorsan terjedt el a radioaktív fertőzés.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!