Hyperloop – Hollandiában tesztelik a futurisztikus közlekedési rendszert

Hollandiában tesztelik az Elon MuskEldőlt és felrobbant visszatéréskor a SpaceX hordozórakétája [videó]. amerikai feltaláló és vállalkozó által elképzelt futurisztikusÍgy fog kinézni a holnap városa. közlekedési rendszert, a csőpostaszerűen működő hyperloopUkrajna is beszáll a hyperloop fejlesztésébe - hamarosan elkezdődhet egy tesztpálya építése. ot. A Hardt Global Mobility nevű startup cég a BAM építési vállalattal együttműködve építette meg azt a 30 méter hosszú és 3,2 méter átmérőjű acélcsövet, amely a szakemberek szerint segíteni fogja a nagysebességű kapszulás szállítási rendszer kifejlesztését. “A célunk, hogy hozzáférhetővé tegyük a technológiát az átlagember számára” – mondta Tim Houter, a startup vezérigazgatója a Delfti Műszaki Egyetemen található tesztközpont bemutatásakor.

A futurisztikus közlekedési rendszerMegépülhet az első hyperloop pálya az Egyesült Államokban. ötlete Elon Musk, a TeslaElőre látta a karambolt a Tesla robotpilótája (videó). Motors és a SpaceXMár tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége. űripari magánvállalkozás vezetőjének agyából pattant ki 2013-ban. Musk elképzelése szerint a közlekedési rendszer hatalmas átmérőjű csöveken keresztül, légpárnákon lebegő kapszulákban utaztatná az embereket vagy árukat óránként 1126 kilométeres sebességgel. A lebegő mágnesvasút500 km/h-val szállította utasait az új japán vonat. -technológián alapuló rendszer teljesen automataEgy különleges automata, ami ételhez juttatja az éhező kutyákat, műanyag palackokért cserébe. lenne és elektromos árammal működne.

Houter, aki tagja volt a delfti egyetem csapatának, amely idén januárban megnyerte a Musk által meghirdetett hyperloop-versenyt, elmondta, hogy a csövet légmentes térben, alacsony sebességgel végzett tesztekre fogják használni. “A csőben lesz egy jármű, amely oda-vissza fog közlekedni az általunk használt levitációs, stabilizációs és biztonsági rendszerek révén” – tette hozzá. A startup később egy nagyobb sebességet kibíró, hosszabb építményben akarja tesztelni a kanyarodást és a sávváltást, majd négy éven belül egy Amszterdam és Párizs közötti kereskedelmi hyperloopvonal megépítésébe szeretne belevágni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!