Húsz barnamedvét akarnak kilőni a Magas-Tátrában

3

Magas-Tátra önkormányzata 20 barnamedveÉlőben lehet követni a lazacokra vadászó barna medvéket. kilövésére kért engedélyt, mivel az állatok elszaporodtak, és rendszeresen bejárnak a legmagasabbBailong lift - a világ legmagasabb kültéri liftje. szlovákiai hegység több településére. A környezetvédelmi tárca egyelőre két állat kilövésére adott engedélyt. A Tátrai Nemzeti ParkFelbőszült elefántok ijesztettek rá egy motorosra. vezetősége sem támogatja az állatok elpusztítását.

Magas-Tátra önkormányzata áprilisban szükségállapotot rendelt el a barnamedvék szokatlan elszaporodása miatt, és azt tanácsolta a lakosságnak, a térségbe látogatóknak, hogy sötétedés után kerüljék az utcákat és a szemeteskukákat, nehogy élelem után kutató medvékkel találkozzanak. Az önkormányzat a településeken kóborló medvék nagy száma miatt engedélyt akart kapni arra, hogy a településeket egy kilométeren belül megközelítő húsz medvét kilőhessék.

1

“A minisztérium álláspontja szerint a húsz barna medveMedvebocsot láttak Heves megyében. megölése nem oldja meg megfelelő módon a helyzetet” – közölte PetraPetra - Jordánia varázslatos romvárosa. Stano Matasovska szóvivő. A megoldás a medvéket vonzó kommunális hulladék kezelésének megváltoztatásában van – tette hozzá. A helyzet akkor fog javulni, ha különlegesen záródó dobozokat helyeznek ki a kommunális hulladék számára a térségben, a helyi önkormányzat állami támogatásért folyamodott ennek megvalósítására.

MTI

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!