Holland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét

Holland kacsavadász kutyákVicces képek tetten ért háziállatokról. segítik ezentúl az afrikai elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. egyik utolsó sivatagi csordájának védelmét Maliban. Birama Sissoko tábornok, a maliA dogon nép misztikus világa. környezetügyi minisztérium tanácsadója szerint a három csokoládészínű kutyaEgyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták. , Mitch, Bobby és Amy a legfrissebb tagjai annak a brigádnak, amelyet a nyugat-afrikai állam elefántMásfél ezerrel több mozambiki vadőrre lenne szükség az egyre agresszívabb orvvadászok miatt. állományát tizedelő illegális elefántcsontA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. -kereskedelem felszámolására hoztak létre.

Forrás: tusk.org

Mali északi részét 2012 márciusában dzsihadisták és a velük szövetséges tuareg lázadók szállták meg és, bár francia vezetésű hadművelettel sikerült visszaszorítani őket, a térségben még mindig nem szűnt meg a fegyveres konfliktus, és virágzik az elefántcsont-csempészet. Az ENSZ szerint az illegális elefántagyar-kereskedelemből származó pénzekkel katonai csoportokat támogatnak.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

Mára mindössze 300 elefánt maradt Maliban. A helyi környezetügyi minisztérium korábbi közlése szerint 2012 óta nagyjából 167 állatot öltek le. “Van egy forgalomban lévő elefántcsontkészlet. Ha ezt sikerül megszereznünk, akkor visszakövethetjük a szálakat egészen az orvvadászokig” – mondta Sissoko.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

A tervek szerint a holland kacsavadászok, amelyek az amerikai Chengeta Wildlife nevű szervezet révén érkeztek Maliba, elkísérik az orvvadászatVégveszélybe kerültek a Soutpansberg hegységben élő leopárdok. ellenes egységet a bevetésekre, és segítenek kiszimatolni az illegális árukat. Susan Canney, a Mali Elefánt Projekt vezetője szerint az egység megalakulása óta ugyan még nem sikerült az orvvadászokat elkapni, de ennek az az oka, hogy a vadorzókCirkuszból kimentett oroszlánokkal végeztek vadorzók Dél-Afrikában. jelenleg meghúzzák magukat. Hozzátette: “a mostani fejlemények azonban megváltoztatják a játékszabályokat. Az orvvadászok és a kereskedők még mindig itt vannak. És ezúttal tetten érjük őket.”

Forrás: Chengeta Wildlife


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!