Holland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét

Holland kacsavadász kutyákVicces képek tetten ért háziállatokról. segítik ezentúl az afrikai elefántokA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. egyik utolsó sivatagi csordájának védelmét Maliban. Birama Sissoko tábornok, a maliTimbuktu - a sivatag gyöngye. környezetügyi minisztérium tanácsadója szerint a három csokoládészínű kutyaEzek a kedvencek le sem tagadhatnák, hogy állatorvosnál jártak. , Mitch, Bobby és Amy a legfrissebb tagjai annak a brigádnak, amelyet a nyugat-afrikai állam elefántDrámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma. állományát tizedelő illegális elefántcsontA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. -kereskedelem felszámolására hoztak létre.

Forrás: tusk.org

Mali északi részét 2012 márciusában dzsihadisták és a velük szövetséges tuareg lázadók szállták meg és, bár francia vezetésű hadművelettel sikerült visszaszorítani őket, a térségben még mindig nem szűnt meg a fegyveres konfliktus, és virágzik az elefántcsont-csempészet. Az ENSZDrámai felvételt hozott nyilvánosságra az ENSZ egy észak-koreai katona szökéséről. szerint az illegális elefántagyar-kereskedelemből származó pénzekkel katonai csoportokat támogatnak.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

Mára mindössze 300 elefánt maradt Maliban. A helyi környezetügyi minisztérium korábbi közlése szerint 2012 óta nagyjából 167 állatot öltek le. “Van egy forgalomban lévő elefántcsontkészlet. Ha ezt sikerül megszereznünk, akkor visszakövethetjük a szálakat egészen az orvvadászokig” – mondta Sissoko.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

A tervek szerint a holland kacsavadászok, amelyek az amerikai Chengeta Wildlife nevű szervezet révén érkeztek Maliba, elkísérik az orvvadászatDrámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma. ellenes egységet a bevetésekre, és segítenek kiszimatolni az illegális árukat. Susan Canney, a Mali Elefánt Projekt vezetője szerint az egység megalakulása óta ugyan még nem sikerült az orvvadászokat elkapni, de ennek az az oka, hogy a vadorzókA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. jelenleg meghúzzák magukat. Hozzátette: “a mostani fejlemények azonban megváltoztatják a játékszabályokat. Az orvvadászok és a kereskedők még mindig itt vannak. És ezúttal tetten érjük őket.”

Forrás: Chengeta Wildlife


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!