Holland kacsavadász kutyák segítik Mali utolsó sivatagi elefántjainak védelmét

Holland kacsavadász kutyákVicces képek tetten ért háziállatokról. segítik ezentúl az afrikai elefántokÁzsiai elefántok érkeztek a Szegedi Vadasparkba. egyik utolsó sivatagi csordájának védelmét Maliban. Birama Sissoko tábornok, a maliTimbuktu - a sivatag gyöngye. környezetügyi minisztérium tanácsadója szerint a három csokoládészínű kutyaEgyetlen farkaspopulációra vezethetőek vissza a mai kutyafajták. , Mitch, Bobby és Amy a legfrissebb tagjai annak a brigádnak, amelyet a nyugat-afrikai állam elefántDrámai mértékben csökkent az erdei elefántok száma. állományát tizedelő illegális elefántcsontA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. -kereskedelem felszámolására hoztak létre.

Forrás: tusk.org

Mali északi részét 2012 márciusában dzsihadisták és a velük szövetséges tuareg lázadók szállták meg és, bár francia vezetésű hadművelettel sikerült visszaszorítani őket, a térségben még mindig nem szűnt meg a fegyveres konfliktus, és virágzik az elefántcsont-csempészet. Az ENSZDrámai felvételt hozott nyilvánosságra az ENSZ egy észak-koreai katona szökéséről. szerint az illegális elefántagyar-kereskedelemből származó pénzekkel katonai csoportokat támogatnak.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

Mára mindössze 300 elefánt maradt Maliban. A helyi környezetügyi minisztérium korábbi közlése szerint 2012 óta nagyjából 167 állatot öltek le. “Van egy forgalomban lévő elefántcsontkészlet. Ha ezt sikerül megszereznünk, akkor visszakövethetjük a szálakat egészen az orvvadászokig” – mondta Sissoko.

Forrás: WILD Foundation/The Mali Elephant Project

A tervek szerint a holland kacsavadászok, amelyek az amerikai Chengeta Wildlife nevű szervezet révén érkeztek Maliba, elkísérik az orvvadászatMég mindig súlyosan fenyegeti az orvvadászat az afrikai elefántok hosszú távú túlélését. ellenes egységet a bevetésekre, és segítenek kiszimatolni az illegális árukat. Susan Canney, a Mali Elefánt Projekt vezetője szerint az egység megalakulása óta ugyan még nem sikerült az orvvadászokat elkapni, de ennek az az oka, hogy a vadorzókA vadorzók miatt éjszaka aktívabbak az afrikai elefántok. jelenleg meghúzzák magukat. Hozzátette: “a mostani fejlemények azonban megváltoztatják a játékszabályokat. Az orvvadászok és a kereskedők még mindig itt vannak. És ezúttal tetten érjük őket.”

Forrás: Chengeta Wildlife


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!