Három nap leforgása alatt közel négyszáz földrengés történt Japánban

Háromszáznyolcvannyolc földrengésFöldrengés rázta meg Görögország gyönyörű szigetét, Lefkadát. történt három nap leforgása alatt JapánKísérteties képek az elhagyott Fukushimából. délnyugati részén, és köztük voltak kimondottan nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,3-as és 7,1-es erősségű földmozgások – összegezte az elmúlt napok eseményeit vasárnap a japán meteorológiai szolgálat. Az európai idő szerint csütörtökön kezdődött földrengéssorozatban 41 ember halt meg, kétezer embert kórházban ápolnak különböző súlyosságú sérülésekkel. A legerősebb lökés péntek este (japán idő szerint szombat hajnalban) történt és 7,3-as erősségű volt.

VIDEÓ:

A rengések színhelyén, Kumamoto prefektúrában egész éjszaka erősen esőAz utóbbi 26 év legnagyobb vihara közelít Nagy-Britanniához. zött, ráadásul viharos volt a szél, ami nagyon megnehezítette a túlélők után kutató mentőegységek munkáját. Napközben már nem esett. Katonák, rendőrök és tűzoltók – összesen közel 30 ezren – vasárnap is folytatták az eltűntek utáni kutatást a romos épületek között. Japán szakértők szerint a földmozgások még legalább egy hétig folytatódhatnak, és nem zárható ki egy újabb, nagy erejű földrengésNagy erejű földrengés rázta meg Iránt. sem.

foldrenges

foldrenges-3

foldrenges-2

Kumamoto prefektúrában gyakorlatilag teljesen leállt a tömegközlekedésCsaknem hangsebességgel száguldó vonattal kötnék össze az ausztrál nagyvárosokat. , lezárták az autópályákat is. A prefektúrában és a vele szomszédos Óitában 240 ezer embert szállásoltak el ideiglenesen befogadóközpontokban, iskolákban és kormányzati épületekben. Kumamotóban csaknem 80 ezer háztartásban teljesen szünetel az áramszolgáltatás, 380 ezer épületben pedig víz sincs. Japán a Föld egyik leginkább földrengésveszélyes területének számít, hiszen négy tektonikus lemez találkozásánál fekszik. A bolygón észlelt legnagyobb földmozgások 20 százaléka minden évben Japánban történik.

VIDEÓ:

MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!