Gyomorforgató múzeum nyílt Svédországban – a világ legbizarrabb ételei várják a látogatókat

A világ leggusztustalanabbnak tartott ételeit és italait mutatja be a svédországi Undorító Ételek Múzeuma, mely nemrég nyitotta meg kapuit. Az új malmői kiállításon egyebek között rizsborban ázó döglött egerek, kukacos sajtCasu marzu - a nyüves sajt. , száznapos tojásEgy elefántmadár óriási tojása került elő egy amerikai múzeum gyűjteményéből. , bikapénisz, erjesztett cápahús és fűszeres nyúlfej és denevérleves várja az erős gyomrú látogatókat. Az érzékeny gyomrú látogatókra gondolva a belépőjegy egyúttal hányózacskóként is szolgál.

Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum

A Disgusting Food Museum kurátora, Samuel West szerint a tárlaton sorakozó fogások közül minden bizonnyal az izlandi erjesztett cápahús (hákarl) lehet a legszörnyűbb élmény az avatatlan ízlelőbimbók számára. „Olyan, mintha egy vizelettel átitatott matracot rágna az ember” – próbálta leírni az élményt a szakértő.

Forrás: Disgusting Food Museum

A múzeumMúzeumlátogatók, akik saját hasonmásukat fedezték fel régi festményeken. honlapja szerint az ember számára az undor érzése segít elkerülni a betegségeket és a veszélyes ételeket. Ám, míg az érzés univerzális, addig az, hogy például milyen ételek váltanak ki undort valakiből, már korántsem az. A kiállítás célja, hogy megismertesse a látogatókkal a legfurcsább ételeket és elgondolkodtassa őket arról, hogy ami az egyik kultúrában gasztronómiai különlegességnek számít, az máshol undor tárgya lehet.

Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum
Forrás: Disgusting Food Museum

The Disgusting Food Museum Brings Together Gross Food from 80 Countries

This museum is helping you embrace disgusting food from around the world

Közzétette: NowThis – 2018. november 3., szombat

 

A múzeum a világ legbizarrabb, legundoríKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. bb ételei és italai közül nyolcvanat vonultat fel, amelyekből meg is kóstolhatnak néhányat a vállalkozóbb szellemű látogatók. A kóstolók között szerepel a svédek gyomorforgatóan büdös erjesztett heringje (surströmming), az izlandi erjesztett cápa, valamint a romlott húsra emlékeztető bűzt árasztó durián gyümölcs. A tárlaton egyebek között a szardíniai nyüves sajtot (casu marzuCasu marzu - a nyüves sajt. ), a hagyományos skót húsételt, a birkabelsőségekből készített haggist, a perui sült tengeri malacot, valamint az észak-amerikai zselatinsalátát és a gyökérsört is megismerhetik a látogatók.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!