Ferenc pápa az Év Embere az amerikai Time magazin szerint

Ferenc pápát választotta az Év Emberének az amerikai Time magazin. Az indoklás szerint a katolikus egyházfő “a lelkiismeret új hangjává vált” pápaságának kilenc hónapja alatt.

Ferenc pápa

“Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében egyaránt” – jelentette ki Nancy Gibbs, a Time főszerkesztője. A lap internetes kiadása szerint Ferenc pápaFerenc pápa egy táblagéppel kapcsolta fel Gubbio híres karácsonyi fényeit. rövid idő alatt ,,milliók képzeletét ragadta meg, akik már minden reményüket elveszítették az egyházban”.

Ferenc pápa

Ferenc pápa

Federico Lombardi szóvivő pozitív jelzésnek nevezte a döntést, amely “Egy olyan emberre vonatkozik, aki a mai világban spirituális és vallási értékekért száll síkra, és mélyenszántó gondolatokat fogalmaz meg a békéről és igazságosságról. A pápaRekordösszegért kelt el Ferenc pápa Lamborghinije. nem keresi a dicsőséget. Az, hogy az év emberének választották, azt jelzi, hogy megértették küldetését. A pápa természetesen örül ennek” –  mondta Lombardi.

Ferenc pápa

Ferenc pápa

Ferenc pápa

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!