Fagyhalál fenyegeti a cápákat az Egyesült Államok keleti partvidékén

Az Egyesült ÁllamokSokatmondó fotók mesélnek az Amerikát és Kanadát sújtó sarkvidéki hidegről. keleti partvidékén olyan hidegEgyszerre három Nap ragyogott Szentpétervár egén. van, hogy még a part közelébe sodródó cápák is halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. álra fagyhatnak – adta hírül a The New YorkLefilmezték, ahogy összedől egy óriási daru New York-ban. Times.

Forrás: NOAA Fisheries/PRIO Observer Program

Az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti szövetségi államaiban rendkívüli a hideg és sok helyütt eddig – és várhatóan továbbra is – rekordA világ leghosszabb és legnagyobb 3 dimenziós utcai festménye. mennyiségű hó hullik. Elsősorban Illinois államban és Pennsylvaniában, valamint Ohio egyes vidékein 60-80-90 centiméteres 26 tonna havat kaptak a jegesmedvék karácsonyi ajándékba. takaró borítja a tájat. Erie városában például 155 centiméternyi hó hullott.

A keleti partokat a sarkvidék felől érkező hideg árasztotta el, és a meteorológusok arra számítanak, hogy a következő hetekben még fagyasztóbb hideg lesz. Mint azt Greg Skomal tengerbiológus  elmondta: ez igen veszélyes a tengerA Földközi-tengerben a legmagasabb a világon a műanyagrészecskék koncentrációja. élővilágára is. A héten a massachusettsi Cap Cod környékén három rókacápa tetemére bukkantak. A kopoltyúsok kisodródtak a part közelébe, és ott megfagytak. A tudós szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a kopoltyúik. „Ezek a kopoltyúk nagyon érzékenyek és ha megfagynak, ez rövid időn belül az állat pusztulásához vezet” – mondta Skomal.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!