Épségben átvészelte Hemingway háza és híres hat ujjú macskái az Irma hurrikán pusztítását

A pusztító IrmaLamantinok ragadtak a sárba az Irma hurrikán miatt. hurrikánLamantinok ragadtak a sárba az Irma hurrikán miatt. helyi idő szerint vasárnap este Floridára is lecsapott. A viharNem véletlen egybeesés, hogy egyre több pusztító erejű hurrikánnak vagyunk tanúi. 2-es erősségűre csökkent, de óránkénti 175 kilométeres széllökésekkel tombolt és hatalmas hullámokat korbácsolt. Miami 72 százaléka áram nélkül maradt, egész Floridában több mint hatmillió lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás. Az állam déli és középső vidékein a városokban és kisebb településeken is mindenütt változatlanul hömpölyög a víz, az utak víz alatt vannak, az áradat fákat, törmelékeket, házdarabokat, bútorokat sodort magával. Komoly károk keletkeztek a miami repülőtérÍgy tombolt az Irma hurrikán Saint-Martin világhírű repülőterén. berendezéseiben is.

Forrás: NASA

Özönvízszerű esőzéssel pusztított az Irma OrlandóKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. l északra, illetve északkeletre. Fort Lauderdale és Jacksonville között 10-11 méteres hullámokat vetett a vihar, s bár Irma hétfőn már “csak” trópusi viharrá mérséklődött, a szakemberek változatlanul veszélyesnek ítélik. FloridaSzükségállapotot rendeltek el Floridában az emberekre is veszélyes algavirágzás miatt. déli és középső vidékein mintegy 6 és fél millió ember számára rendeltek el evakuálást.

Az NBC televízió beszámolója szerint csodával határos módon teljesen épségben maradt Ernest Hemingway Nobel-díjas író múzeummá alakított háza Key Westen. A Keys-szigetcsoport egyes tagjai, így például Key Largo vagy Islamorada, az amerikai televíziók tudósításai szerint romokban hever, egyetlen ház sem maradt épen.

Forrás: Wikimedia Commons/Andreas Lamecker
Forrás: Wikimedia Commons/John F. Kennedy Presidential Library and Museum

Dave Gonzales, a történelmi épület és múzeumMűtárgyakat vizsgál a Louvre részecskegyorsítója. kurátora megerősítette, hogy a ház mind az 54 macskája szintén épségben átvészelte az Irma hurrikánt. A cicák Hemingway Több mint tízezer turistát zárt el a hó a külvilágtól a svájci Alpokban. fehérke nevű macskájának a leszármazottai. Ennek bizonyítéka, hogy sokuknak hat ujja van, ami Hófehérke genetikai öröksége. A múzeum kurátora az NBC riporterének elmondta azt is, hogy bár a ház nem sérült meg, de pillanatnyilag nincs áram, folyóvíz és internet-szolgáltatás sem.

Forrás: Wikimedia Commons/Wknight94
Forrás: Wikimedia Commons/squirrelist
Forrás: hemingwayhome.com
Forrás: hemingwayhome.com

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!