Elpusztult a világ legritkább óriásteknősének egyike – már csak három maradt belőlük

Elpusztult a világ utolsó négy ismert jangcei lágyhéjú óriásteknősének egyike, talán a faj utolsó nősténye – közölte a dél-kínai állatkert, mely hosszú évek óta a teknősA teknős, aki a környezetszennyezés elleni küzdelem jelképévé vált. otthona volt. Szucsou városA sziklákba épített város - Setenil de Las Bodegas. állatkertjében a faj egy hímje él még, a másik két egyed a vietnami vadonban, két különböző A Banff Nemzeti Park természeti csodái. ban él, nemük ismeretlen.

A szakértők korábban mintát vettek a nőstény petefészekszövetéből kutatási célokra. A People’s Daily állami újság szerint az állat több mint 90 éves volt, röviddel halála előtt végezték el rajta az ötödik mesterséges megtermékenyítést. Az eljárás előtt az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy a teknős jó egészségi állapotban volt, a megtermékenyítés simán ment, a nőstény azonban hamarosan elpusztult.

A nőstény 2008-ban érkezett az állatkertbe. Azt remélték, hogy utódokat nemzenek a park 100 éves hímjével. Kínai és külföldi szakértők vizsgálják az idős nőstény halálának okát. A jangcei lágyhéjú óriásteknős Kínából származik, otthona a JangceÖnálló faj lehet Jangce-folyóban élő ritka tengeridisznó. folyó és a Tajhu-tó, gyakran nevezik a világ leginkább veszélyeztetett teknősfajának.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!