Elkezdődött a Costa Concordia kiemelése

A valaha volt egyik legnagyobbMirnij gyémántbánya - hatalmas lyuk tátong Jakutföldön. és legnehezebb tengeri kiemelés elkezdődött: csak a Costa ConcordiaEgy éve pihen a Costa Concordia a tengeren. függőleges helyzetbe állítása várhatóan 12 órán keresztül fog tartani. A BBC szerint a kiemelést késve kezdték el, mivel egy éjszakai viharÖkölnyi jégdarabok rombolták szét a nagyvárost. órákig ellehetetlenítette a munkát.

Costa Concordia

A kiemelés technikája leegyszerűsítve a következő: a hajó alá állványzatot építenek, és a vízfelszín feletti oldalára vízzel töltött fémdobozokat erősítenek. Ezek súlyát is felhasználva kábelek segítségével visszabillentik függőleges helyzetbe a hajóEgy éve pihen a Costa Concordia a tengeren. testet. Utána a hajó másik oldalára is vízzel teli dobozokat szerelnek, így stabilizálva a hajó helyzetét. A vizet végül kiengedik a dobozokból, így a víz tetejére emelkedhet a hajó, mely ezután elvontatható lesz.

Costa Concordia

Még sosem próbáltak ilyen nagy hajótestet kiemelni ennyire közel a szárazföldhöz. A Costa Concordia balesetAmikor atombomba hullott Dél-Karolinára. ében 32 ember halt meg Giglio szigetEgy éve pihen a Costa Concordia a tengeren. énél.

Costa Concordia

A Costa Concordia kiemelésének élő közvetítése

live


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!