Egy különös kinézetű aprócska állat – a kis páncélos egér

A különös kinézetű kis páncélos egérSokszínű állatvilág - különleges kinézetű állatok. (Chlamyphorus truncatus) vagy pichiciego az övesállatok12 fantasztikus fotó hatalmas állatcsoportokról. családjába tartozó faj. ArgentínaVisszajár egykori megmentőjéhez a hálás kondorkeselyű. száraz füves pusztáin és homokos alföldjein él, az ország középső részén fordul elő. Az övesállatok (vagy más néven tatuk) közül a kis páncélos egér a legkisebbEh'haeusl - világ legkisebb szállodája. méretű. Testhossza mindössze 9-12 centiméter hosszú, farka igen rövid.

Kis páncélos egér

Páncéljának színe rózsaszín, hasi része sárgás vagy piszkosfehér. Lapátszerű mellső lábain nagy karmok találhatóak, amikkel szinte „úszik a homokban”. A kis páncélos egér életének legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. részét a földalatti járataiban tölti. Ha megijesztik gyorsan beássa magát a földbe. Üregeit a hangyabolyok közelébe vájja, és hangyákkal, valamint azok lárváival táplálkozik. Étrendjét kiegészíti egyéb rovarokkal, lárvákkal, férgekkel, csigákkal és növényi részekkel is, például gyökerekkel. Ez különlegesKülönleges és vicces mintákat viselő állatok. , éjszaka aktív állat a tüskés bozótosokat és a kaktuszfélék közelségét keresi.

Kis páncélos egér

Kis páncélos egér

1996-ban a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Veszélyeztetett fajokÖtven állat- és növényfajjal bővült a veszélyeztetett fajok listája Ausztráliában. közé sorolta a kis páncélos egeret, aztán 2006-ban, Mérsékelten fenyegetett fajnak minősítette. 2008-ban pedig adathiányos kategóriába került a tudományos információk hiánya illetve a populációdinamikájának nem megfelelő ismerete miatt.

Kis páncélos egér

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!