Egy elefántmadár óriási tojása került elő egy amerikai múzeum gyűjteményéből

Másolatnak tartott elefántmadárAz ember irthatta ki az elefántmadarakat, a valaha élt legnagyobb szárnyasokat. -tojásról derült ki, hogy valódi: a Buffalói Tudományos MúzeumMegsemmisült a delhi Természettudományi Múzeum teljes gyűjteménye egy tűzvészben. gyűjteményében lévő leletRégészeti kincsek kerültek elő a megapadt Dunából. teljesen ép. A múzeum kurátorai katalogizálás közben vették észre, hogy a 16. században kihaltKiderült, hogyan halt meg az egyik utolsó dodó. madagaszkári madárfaj tojását rosszul feliratozták, s amikor jobban megvizsgálták kiderült, hogy valódi.

Forrás: The Buffalo Museum of Science

A tojás 71 centiméter magas és 1,4 kilogramm súlyú. Szakértők szerint a világon kevesebb mint 40 sértetlen elefántmadár-tojás van közintézményekben. A múzeum, amely egyébként még 1936-ban vásárolta meg a fosszilizálódott tojást, május elsején mutatja be a ritkaHulmánnal gyarapadott a Nyíregyházi Állatpark. leletet a közönségnek.

Forrás: The Buffalo Museum of Science

Ez a röpképtelen madárÉvente 3500 madarat öl meg a világ egyik legnagyobb naperőműve. egykor MadagaszkárAz ember irthatta ki az elefántmadarakat, a valaha élt legnagyobb szárnyasokat. szigetAz űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten. én élt és akár három méter magasra is megnőhetett, súlya 349 és 499 kilogramm között volt, tojása pedig a legnagyobbAz eddigi legnagyobb T. rexet fedezték fel kanadai tudósok. a gerincesek között, beleértve a dinoszauruszokat is. Az elefántmadarakat csak töredékes csontjaik alapján ismerjük. Az mindenesetre bizonyos, hogy robusztus növényevő madarakCigarettacsikkeket építenek fészkükbe a városi madarak a paraziták ellen. voltak, hosszú nyakkal és kis fejjel. Valószínűleg lassú mozgású erdőAusztriában fedezték fel Európa legöregebb, 546 éves bükkfáját. lakók voltak. A bennszülöttek vadásztak ezekre a hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. madarakra és tojásaikból tárolóedényeket készítettek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!