Potyautas a fedélzeten – bálna hátán szörföző fókát filmeztek le

Nem mindennapi pillanatoknak volt szemtanúja néhány bálnalesen résztvevő turistaLeszakadt egy függőhíd négy turista alatt [videó]. a mexikóHatalmas repedés keletkezett Mexikóban. i Baja California félsziget közelében. A szerencsés turisták hajóElképesztő találkozás egy hatalmas barázdás bálnával. ja közelében több hatalmasTúlméretezett kutyák. tengeri emlőCsodálatos látvány - ilyen, amikor a bálnák szivárványt fújnak a levegőbe. s is feltűnt, ráadásul még egy fókát is sikerült megörökíteniük, ahogy éppen egy bálnaEgy hatalmas bálna védte meg a tengerbiológust a közelben ólálkodó cápától. hátán szörfözik. A videóban láthatjuk, ahogy a bálna kissé kiemelkedik a vízből a hátán a tökéletesen egyensúlyozó fókával. Az aranyosEgy aranyos kinézetű, bárányra hasonlító tengeri csiga. jelenet természetesen hatalmas tetszést aratott nemcsak a turisták, hanem az internetezők körében is.

Bálna hátán utazó fóka

Bálna hátán utazó fóka

VIDEÓ:

A híressé vált videóban egyébként több szürke bálnaÖt év után ismét felbukkant a ritka albínó szürke bálna. is feltűnik. Ezek a tengeri óriások főként a Csendes-óceán északi, part menti vizeire korlátozódik. Két túlélő populációja van: az északnyugat-csendes-óceáni csupán néhány száz egyedből áll, így ez a populáció a kihalásKülönleges kövületeket tártak fel, melyek egy pusztító aszteroida becsapódásának nyomait őrzik. szélHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. én áll, az északkelet-csendes-óceáni populáció ugyanakkor 17 000 egyedre gyarapodott. A Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (International Whaling Commission, IWC) 1949 óta védettséget biztosít e bálnafaj számára.

A kifejlett példányok hossza általában 10-15 méter, súlya legfeljebb 40 tonna, de általában, csak 15-33 tonna között változik. Bőrszíne sötétszürke, de minden állatnál különböző lehet; egyeseken a bőrfesték (pigment) hiánya, valamint a rájuk tapadó tengerimakkok miatt világos foltok észlelhetők. A szürke bálnának látványosHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. párafelhőket fújnak ki, amik akár négy méter magasra is törhetnek, s a nyugodt tengeren még egy kilométerről is észre lehet venni. Ez a bálnafaj, általában a sekély vizekben táplálkozik, kisebb csoportokban akár 10 000 kilométert vándorol egy év alatt.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!