Korábban ismeretlen, ősi mikroorganizmusokat találtak Mexikó lenyűgöző kristálybarlangjában

Ötvenezer éves élő mikroorganizmusokra bukkantak a mexikóTízezer éve élt óriáslajhár maradványaira bukkantak egy víznyelő mélyén Mexikóban. i Naica alagútrendszerében kristályokba zárva az amerikai űrkutatási hivatal (NASAMesterséges intelligencia fedezte fel a Naprendszer mását. ) kutatói. A felfedezésAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. élteti a reményt, hogy más bolygóAz eddigi legjobb képeket küldte a Juno űrszonda a Jupiterről. kon is lehetnek mikroorganizmusokBlood Fall - különleges vízesés az Antarktiszon. – mondta a felfedezést követően Penelope Boston, a NASA asztrobiológiai intézetének vezetője.

kristalybarlang

barlang-15

Mintegy száz különböző mikroorganizmusról, elsősorban baktériumokról van szó, melyek 10-50 ezer éves kristályokba vannak zárva. Kilencven százalékuk eddig ismeretlen volt a FöldVideón a távolodó Föld a Messenger űrszonda kameráin keresztül. ön. A különös mikrobák valószínűleg szulfitokkal, mangánnal vagy réz-oxiddal táplálkoznak.

A nem mindennapi leletre a Chihuahua államban található Naica környékén, egy jelenleg nem működő ólom- és cinkbányában bukkantak 800 méter mélységben. A bányaHatalmas lyuk keletkezett egy orosz faluban. , melynek klímája nagyon nedves, átlaghőmérséklete pedig 40 Celsius-fok, többek között hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. , 1,2 méter átmérőjű és 15 méter hosszú kristályairól ismert.

kristalybarlang-2

barlang-6

Mivel a barlangDrónnal a világ legnagyobb barlangjában. belsejében nincs fény, az élet bármely formája a kemoszintézisen alapul, vagyis az energiát a napfény energiája helyett kémiai reakciókból nyeri. Az élőlény a szervetlen anyagok eloxidálásával nyert energiával építi fel szervetlenből saját szerves anyagait. Az ehhez hasonló felfedezések szemléltetik, hogy az élet milyen rugalmasan képes alkalmazkodni és fejlődni a legzordabb körülmények között, így akár a Földön kívül más bolygókon is.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!