Dzsingisz kán lovasszobra Mongóliában

Cimkék: , ,

Ulánbátortól 54 kilométerre, vagyis körülbelül egy órás autóútra a kiterjedt, sík mongol sztyeppe közepén félelmetesLátványos üvegpadlós függőhidat adtak át Kínában. erővel ható, monumentális kolosszus magasodik: itt található a mongolok Dzsingisz kán előtt fejet hajtó, hatalmas építménye, mely a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. lovasszobra címet is magáénak tudja.

Dzsingisz kán lovasszobra Mongóliában

A megdöbbentő méretével az egész környéket uraló szoborOroszország leghatalmasabb háborús emlékműve. annak a nemzeti megújulásnak a része, mely a húsz évvel ezelőtti mongol kommunista kormány rendeletét kívánja ellensúlyozni, mely annak idején betiltotta a katonai vezető, Dzsingisz kán előtt való tisztelgést. A mongolok, akik ma az egyetemektől a reptereken át a vodkásüvegig mindent a hódító képével illetnek, a szobor körül a tervek szerint tematikus parkot kívánnak létrehozni, mely kétszáz jurtát is magában foglaló területén a 13. századi mongol törzsek nomád életmódját mutatja majd be autentikus módon.

Dzsingisz kán lovasszobra Mongóliában

Dzsingisz kán lovasszobra Mongóliában

Ez a terület, a Tuul-folyó partján elhelyezkedő Tsonjin Boldog a legendák szerint azonos azzal a hellyel, ahol a kán egykor megtalálta híres10 híres fa a világ minden részéről. aranyostorát. A negyven méter magas szobor alapja tíz méteres, 36 oszloppal – melyek a Dzsingisz kán utáni vezetőknek állítanak emléket – körbevett alapjában étterem, konferenciaterem, ajándékbolt és kiállíFestői oázis a sivatagban. terem található, emellett a vendégek a monstrumba is felsétálhatnak – vagy felliftezhetnek -, ahol az uralkodó egyedülálló szemszögéből vehetik szemügyre a híres mongol puszta vad szépségét.


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!